Mládež

Aleš Hlaváček: Tým dorostu má letos velký potenciál

Jiří Voženílek vyzpovídal pro HBC Pardubice Aleša Hlaváčka o tom, jak se daří dorosteneckému týmu z HBC Pardubice. Přečtěte si jej v nezměněné podobě níže.

Základem úspěchu byla dobře připravená a od hráčů odmakaná letní příprava

Dorost má za sebou první polovinu základní části. Herně vás prověřily tradičně silné týmy, jako je například Hostivař, Rebelové, nebo Svítkov a nyní jste v tabulce druzí, o bod za favoritem skupiny Východ, Svítkovem. Čím si to vysvětluješ?

Základem úspěchu byla dobře připravená a od hráčů odmakaná letní příprava, kondičku má většinu hráčů na výborné úrovni. Všichni hráči chodí pravidelně hrát za tým Juniorů a za náš B-tým chlapů, což je velmi posouvá.

Mužstvo je složeno z mazáků, ale do zápasových sestav nakukují i SŽ. Jak jsi spokojen s přístupem všech hráčů?

Mazáků ročníků 2007 tam už moc nezůstalo, ale je doplněn ročníkem 2008 a společně tyto ročníky mají velký potencionál. Pravidelně s námi trénuje 6-7 hráčů ze SŽ, na zápasy jich tolik brát bohužel není možné, bereme 1-3 hráče. Hráčů věkově v dorostu je letos hodně a priorita je, aby pravidelně nastupovali a SŽ je mohou dle potřeb doplňovat, ale ne nahrazovat.

Velkou zásluhu na tom, že teď okupujete čelní místa tabulky, má i letní příprava. Jak probíhala a měli jste nějaké soustředění mimo Pardubice?

Letní příprava měla více částí. Každý hráč měl za úkol naběhat určené počty km, dále byly kondiční tréninky pod Vinicí a část kluků chodila do posilovny. Na konci prázdnin jsem pro hráče zorganizoval 4denní soustředění v Malé Úpě.

Máte za sebou už několik těžkých zápasů. Například v Letohradu to byla velká zkouška a se Svítkovem to bylo klasické derby. Jak jsi to viděl ze střídačky?

Zápasové výsledky jak s lehkými, nebo těžkými soupeři ukazují dobré, ale hlavně i špatné stránky týmu. Na těch špatných intenzivně pracujeme, abychom byli jeden tým. Zápas v Letohradu nám ukázal tu špatnou stránku, ale na druhou stranu je dobře, že jsme si takový zápas vybrali v základní části a poučíme se společně z chyb jak hráči, tak trenéři. Derby se Svítkovem bylo opět plné emocí, zápasové tempo a nasazení bylo úplně na jiné úrovni než v předchozích zápasech a i přes dobrý zápas nás mrzí, že jsme proti městskému rivalovi neurvali nějaké body do tabulky. V týmu museli i přes relativně dobré výsledky nastat nějaké změny, které se hráčům moc nelíbí, ale časem je určitě vstřebají a bude to k dobru pro celý tým, o tom jsme přesvědčen.

Kromě hlavního trenéra dorostu zastáváš i pozici asistenta v juniorce. Dále máš na starosti realizační týmy a aby to nebylo málo, taky pomáháš zvelebovat klubový areál? Spíš vůbec někdy?

Poslední dobou moc tedy ne. Určitě toho není málo a od jarní části budu muset něco vyškrtnout a předat někomu jinému, v průběhu zimní přípravy to budu řešit.

Zdroj článku: HBC Pardubice.