Mládež

Nabrali jsme správný směr a posouváme se dopředu, hlásí trenér letohradského dorostu Petr Šťovíček

Ještě loni koučoval mladší žáky a přípravku, v letošním roce si dokončil studium B licence a pustil se do poutě soutěžním ročníkem 2023/24 v extralize dorostu. Kam chce Petr Šťovíček svůj celek dovést? To se můžete dočíst v rozhovoru od SK Hokejbal Letohrad.

Tým je věkově velmi pestrý a každý hráč potřebuje trochu jiný přístup

Dorost zakončil podzim vítězným utkáním proti Heřmanově Městci, jak zápas hodnotíš?

S výkonem týmu jsem spokojen. Před utkáním jsme si zopakovali, v čem nás Ježci nejvíce trápili v prvním zápase a na co dát pozor. Po první třetině jsme vedli jen těsně, ale tým byl dobře koncentrovaný a disciplinovaný. Nedělali jsme zbytečné chyby a vyvarovali jsme se přemíry faulů.

Pro téměř všechny hráče Letohradu byla podzimní části první zkušeností v extralize dorostu, jak průběh podzimu hodnotíš?

Tým je věkově velmi pestrý a každý hráč potřebuje trochu jiný přístup. Ze začátku jsme se hodně hledali. Míchali jsme se sestavou. Změnili jsme organizaci hry oproti původní představě. Nebylo to snadné, ale nabrali jsme správný směr a posouváme se kupředu.

I ty sám jako trenér ses musel popasovat s extraligou, navíc dorostu, takže soutěží kluků okolo 15ti let. Co tě překvapilo? A co bylo nejtěžší?

Je úplně něco jiného pracovat s dětmi z mladších žáku, které jsem měl loni, nebo kočírovat 15tileté dacany, s kterými cloumá testosteron a mají svoji hlavu. Překvapila mě náročnost koučovat zápas. Hra je mnohem rychlejší. Musím sledovat naši hru, komunikovat s hráči na střídačce. Sledovat soupeře, reagovat na jejich hru a podle toho rozhodovat. Člověk snadno udělá chybu. Nejobtížnější pro mě bylo překonat nedostatek zkušeností. Velmi mě posunulo studium B licence a nyní mi pomáhá zpětná vazba od ostatních trenérů z klubu.

Teď hráče čeká pauza, po novém roce pak zimní příprava. Jak bude probíhat?

Po novém roce naskočí dorostenci do kondiční přípravy spolu s muži pod vedením Tomáše Frimla. Samostatně trénovat začneme na hřišti až na konci února podle počasí.

Jaké jsou cíle na jarní část?

Poprat se o 6. místo v základní části, abychom se dostali do lepší skupiny nástavbové části.

Zdroj článku: SK Hokejbal Letohrad.