Mládež

Osobně se nejvíce těším na zápasy s Plzní, říká před nadstavbou nejproduktivnější junior Vojtěch Šmíd

Heřmanův Městec opět po roce ovládl základní část a znovu vévodil i individuálním statistikám. První místo v kanadském bodování obsadil útočník Vojtěch Šmíd. Ten v rozhovoru prozradil plány směrem k jarní části, a vrátil se také k podzimu nebo k MSJ v Liberci, ze kterého si odvezl bronzovou medaili.

Ježci opět po roce ovládli základní část. Byla soutěž letos srovnatelná s minulým ročníkem, nebo pro vás bylo napodobení loňského úspěchu složitější?

Podzimní část byla rozhodně těžší, pár kluků nám odešlo, takže jsme museli zapojit kluky z mladších kategorií. Chtěl bych je pochválit, jak se do juniorky adaptovali.

Jak jako kapitán hodnotíte výkony svého mužstva? Je něco s čím jste byl v průběhu podzimu nespokojen, co se týče fungování vašich spoluhráčů?

Občas jdeme do zápasu s nosem nahoru a myslíme si, že to půjde samo. Ale když nás zápas baví, je těžké nás porazit.

Znovu se vám daří i v individuálních statistikách a kanadské bodování první poloviny sezóny jste kompletně ovládl. Produktivita je tedy vaší silnou stránkou. Je ale něco konkrétního, na čem byste naopak chtěl u sebe zapracovat?

Vždycky je co zlepšovat. Asi by mi prospělo nabrat pár kil.

Šampionát v Liberci? S odstupem času jsem ale za medaili rád...

Při posledním rozhovoru bylo vaším cílem dostat se na domácí MSJ, což se podařilo. Co je aktuálně vaší největší motivací jak po týmové, tak individuální stránce?

Týmovým cílem je vyhrát soutěž v juniorech a osobní cíl je tomu herně co nejvíce přispět. Také chci dojít co nejdále to půjde s mužským A týmem.

Jaké dopady na vaší psychickou i herní stránku mělo zmíněné mistrovství? Cítíte se na hřišti nyní jinak než před ziskem bronzové medaile?

Musím říct, že zklamání z mistrovství bylo i přes třetí místo veliké. Prohrát v semifinále takovýmto způsobem zacloumá s každým. Na hřišti se cítím dost podobně jako předtím, jen času na všechno je o poznání více.

Dokážete zpětně říci, zda naplnila účast v Liberci vaše očekávání, nebo mohlo být i lépe? Ať už co do herního vytížení, konečného umístění kategorie U20 nebo čehokoli jiného?

Jak jsem říkal, zklamání po konci bylo, teď s odstupem času jsem ale za medaili rád. Herní vytížení jsem takové očekával, v zápasech bylo vždy hodně trestů a tím, že jsem nebyl ani na přesilovkách ani na oslabeních, tak bylo těžké dostat se do tempa.

Aktuálně je před vámi jarní nadstavba. Jak se vy osobně připravujete na druhou polovinu sezóny, a co si od ní slibujete? Na kterého soupeře se vy sám nejvíc těšíte?

Průběžně se připravuji společně s celým týmem na suché přípravě. Určitě si budeme chtít vybojovat co nejlepší pozici do play off. Osobně se nejvíce těším na zápasy s Plzní, mám tam spoustu kamarádů a myslím si, že to budou kvalitní utkání.

Vojtěch Šmíd (uprostřed) zažil vrchol mládežnické reprezentační kariéry vítězstvím v utkání o bronz s USA! Autor fotky: Markéta Křížová | eSport.cz.