Turnaje

HBC Pardubice ovládly plzeňský Marlins Cup 2024.

Mladší žáci do 13 let se sešli v Plzni, aby se utkali na Marlins Cupu 2024. Na turnaj řpijelo 5 týmů, přičemž se bylo na co dívat. Na celkové prvenství dosáhly HBC Pardubice. Domácí Plzeň skončila třetí. A kdo další se na turnaji ukázal?

Marlins Cup 2024 se uskutečnil 3. února 2024 za přítomnosti 5 týmů – HBC Plzeň, SK Rebel Praha, HBC Pardubice, HC ŠD Písek a SK Kelti 2008. Hrálo se systémem 2x12 minut. Vše odstartoval souboj domácích Mečounů s Pískem. Vyrovnaný duel nakonec ovládli domácí poměrem 5:4. SK Kelti následně nestačili na pražské Rebely 0:3 a Jihočeši nezvládli ani svůj druhý zápas, když prohráli s Pardubicemi 1:4. Plzeň poté deklasovala Kelty 4:1 a napínavý souboj Prahy a Východočechů rozhodl jediný gól v síti Rebelů. Písek uspěl až napotřetí s Kelty 2:1. Mečouni dostali 10 branek do hokejbalistů z Polabin. K vidění byla i remíza 2:2 v podání borců „od Splavu“ a Rebelů. Celkové vítězství pečetily Pardubice výsledkem 6:1 proti hráčům Berouna. HBC Plzeň na závěr padla s Rebely 7:4. Na druhé místě se umístil tým SK Rebel Praha, třetí byli domácí hokejbalisté. HC ŠD Písek skončil čtvrtý a Kelti poslední. Vše zakončilo rozdávání cen. Pardubice na turnaji neztratily ani bod.

Ohlasy týmů:

HBC Plzeň (trenér Marek Štrunc): „Jsem rád, že Marlins Cup měl tak těžké a kvalitní obsazení. Kluci tohle potřebují. Žádnému soupeři nedali nic zadarmo, bojovali až do konce. Velice mě těší, že jsem měl konečně celý tým pohromadě a že dostali šanci si pořádně zahrát.“

SK Kelti 2008 (trenér Václav Patzenhauer): "S výběrem mladších žáků jsme přijeli do Plzně na silně obsazený turnaj. Ovšem naši chlapci a dívky se silnějších soupeřů nezalekli a odehráli s nimi velmi dobře sérii čtyř zápasů. Byť některé výsledky tomu neodpovídají, náš výběr sehrál vyrovnané zápasy. Bohužel se nám nedařilo v koncovce, ale řekl bych, že to bylo jediné, v čem nás soupeři školili. Rád bych všechny pochválil za předvedené výkony, které byly beze sporu jedny z nejlepších v letošní sezóně."

HBC Pardubice (Martin Bulva): „V rámci zpestření zimní přípravy jsme přijali pozvání na Marlins Cup. Turnaj mladších žáků pořádal ve své kryté hale klub HBC Plzeň. Tímto ještě jednou děkujeme organizátorům za pozvání. Na turnaji jsme sehráli celkem čtyři utkání ve formátu 2x12 minut. Zápasy byly dobře rozložené, takže vždy byl prostor doplnit energii a nabrat síly do dalšího zápasu. Turnaj se nám výsledkově povedl. Nás trenéry hlavně zajímala předvedená hra a přístup, jak na hřišti, tak mimo něj. Mohli jsme si zkusit nějaké složení jednotlivých lajn pod větší porcí odehraných minut, což se ve vztahu k blížícímu Kvalifikačnímu turnaji hodí. Líbila se nám práce týmu jak na hřišti, tak i mimo něj. Nějaké poznatky jsme si z toho odnesli a věřím, že se dobře připravíme na start jarní sezóny. Celý turnaj proběhl korektně a ve velmi příjemné atmosféře, za to jsme vždy rádi. Děkujeme za účast a podporu všem rodičům, kteří jeli se svými dětmi a byli pro ně oporami. Poděkování si zaslouží i realizační tým, který opět vytvořil pro hráče výborné zázemí.“

Momentky z Marlins Cupu 2024. Autor fotek: Jan Kazda/archiv SK Rebel Praha.