Turnaje

Letoší ročník Challenge Cupu ovládl výběr talentované mládeže Pardubického kraje

V neděli 25. února 2024 se v Přelouči uskutečnil tradiční turnaj Challenge Cup. Letos na něm nastoupily týmy Pardubický kraj U15, dorostenci Letohradu, výběr národního týmu žen a celky talentované mládeže ČR do 14 let. Jak dopadly jednotlivé zápasy? Více v reportáži.

Hráči Pardubického kraje dominovali, skvělá příprava pro národní tým žen před MS

Hokejbalisté z výběru Pardubického kraje neměli na turnaji přemožitele. Ve formátu na dvě třetiny porazili Modrý tým výběru U14 2:0. Ve skvělém světle se ale reprezentovali Jeleni z Letohradu. Dorostenci toho celku si vyšlápli na Červený tým U14 0:3. Reprezentace žen ČR nestačila na výběr z regionu Čechy východ 0:6. Souboj nejlepších hráčů v kategorii U14 ovládl o jednu branku Modrý tým. Ženy následně podlehli Jelenům vysoko 7:1. Černý tým U14 potrápil Pardubický celek U15 poměrem 2:3. Ženský národní tým zaznamenal výhru nad Modrým týmem U14 1:3. Definitivní tečku za turnajem udělali hráči ve žlutých dresech výhrou nad Jeleny, čímž si zajistili prvenství. Ženy ještě remizovaly s Červeným celkem U14 a Jeleni brali body proti modrému celku U14.

Vítěz Challenge Cupu - Pardubický kraj U15. Zdroj fotky: Archiv výběru Pardubického kraje U15.

„Na turnaj jsme vyrazili ve zvláštní sestavě. Ze základu dorostenecké soupisky nám chybělo šest hráčů. Dva pro nemoc a čtyři byli na turnaji v roli soupeřů. Naši sestavu tak posílili kluci ze Svítkova, Lukáš Choutka, Kuba Besperát a Martin Pavlíček. První zápas s U14 červeným týmem jsme zvládli. Na střely to byl vyrovnaný zápas, ale naše koncovka byla výrazně přesnější. Zápas proti ženské reprezentaci byl v první části vyrovnaný. Druhou polovinu zápasu jsme měli drtivou převahu a povedlo se nám nastřílet 6 gólů za 11 minut. Ve třetím zápase byl U15 lepším týmem. Utkaní s modrým týmem U14 jsme vyhráli, ale nejsem s ním spokojen pro zbytečné tresty a nepříliš sportovní chování z naší strany,“ hodnotí turnaj trenér Letohradu Petr Šťovíček.