2. liga

Pohár RSHb Čechy Východ vybojovali Jestřábi Přelouč

Do turnaje Final Four o pohár regionu se zapojily 4 postoupivší týmy z nadstavbové skupiny 2. ligy - Letohrad, Chlumec nad Cidlinou, Přelouč a Svítkov, jenž poměřily svoje síly v Přelouči.

Závěrečný Final four nadstavbové části 2. ligy se odehrál tento víkend v Přelouči. Nejprve si to proti sobě o finálovou část rozdali mužstva takto:

SK Hokejbal Letohrad B : HBC Svítkov Stars Pardubice B 3:2

HbC Chlumec nad Cidlinou - HC Jestřábi Přelouč 0:4

Finálový zápas proti sobě postavil rezervu jelenů z Letohradu a domácí Jestřábi Přelouč. Utkání již od začátku ukázalo svou kvalitu a remízovým stavem 4:4 v normální hrací době dospělo až k prodloužení. Zde měl v čase 57:30 přesnou mušku domácí kapitán Petr Svoboda, který touto brankou završil svůj hattrick a rozhodl, že Pohár RSHb Čechy - východ zůstane v Přelouči.

SK Hokejbal Letohrad B - HC Jestřábi Přelouč 4:5 (1:0, 2:2, 1:2 – 0:1)

Branky: Protzner Jaromír (Lux Tomáš) , Smutný Zdeněk (Rous Matěj), Sudík Jakub (Smutný Zdeněk), Lux Tomáš (Moravec Jakub) – Slanina Marcel (Svoboda Petr), Svoboda Petr (Šmíd Martin), Svoboda Petr (Šmíd Martin), Příhoda Jan (Mrkvička Jan), Svoboda Petr (Čermák Jan)

Sestavy:

SK Hokejbal Letohrad B: Břeň David – Matyáš Ladislav, Nožka Jan, Pražák Tomáš, Sudík Jakub, Vacek Samuel, Fišer Jakub, Lux Tomáš, Mlejnek Kamil (A), Moravec Jakub, Protzner Jaromír (C), Ptáček Pavel (A), Rous Matěj, Škeřík Pavel, Smutný Zdeněk, Šťovíček Jáchym – trenér a vedoucí mužstva Motyčka Martin

HC Jestřábi Přelouč: Smekal Petr – Hohenberger Pavel, Kazimír Martin, Stoklasa Roman, Tesák Luděk, Čermák Jan, Kazimír David, Moravec Luboš, Mrkvička Jan, Pavlíček Jan, Příhoda Jan, Slanina Marcel, Šmíd Martin (A), Svoboda Petr (C), Vorba Tomáš – trenér Křemenák Michal

„Celá série nadstavbové části 2 ligy 2023 – 2024, kterou jsme si s týmy před sezónou domluvili a schválili měla jeden cíl – aby si týmy zahráli sezónu v jarní části co nejdéle - a to se naplnilo. Paradoxem je, že nadstavbová část se hrála déle než samotné play off. Na všech utkáních bylo vidět, že hráče baví hrát a samotné finále „final four části“ nadstavby mělo svou kvalitu a dostatečný náboj. Gratuluji všem čtyřem celkům za sobotní hokejbal, který v Přelouči udělal tečku za letošní sezónou“ – zhodnotil sobotní final four předseda regionu Lukáš Diviš.

Individuální cenu za nejlepšího brankaře 2. ligy RSHb Čechy Východ převzal Petr Smekal (HC Jestřábi Přelouč)

HC Jestřábi Přelouč - vítěz poháru RSHb 2. ligy Čechy - východ  2023-24

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Hokejbal...
20 76:70 32
2.
HbC Chlumec nad...
20 71:78 27
3.
HC Jestřábi...
20 63:73 26
4.
HBC Svítkov Stars...
20 69:94 21
5.
TJ Sršni Svitavy
20 63:83 19