2. liga

Výsledková smršť z prodlouženého víkendu v mužských soutěžích

Tři hrací dny měl tento víkend, prodloužený o statní svátek, který byl vyplněn jak jinak, než Českým pohárem. Hrály se ale také dohrávky Regionální ligy a samozřejmě kompletní kola obou mužských soutěží.

ČESKÝ POHÁR

V Českém poháru se v 2. kole představil kvintet regionálních celků. Bývalý soupeři z první ligy se potkali v Přelouči, kam zavítala Kometa Polička.

„I přesto, že se nám občas podařilo soupeře zatlačit do obranné třetiny, jsme po většinu zápasu hráli druhé housle. Tři góly jsme soupeři nabídli v podstatě sami. Balónky, které doslova prosily, ať je uklidíme do sítě, jsme tam dát nedokázali, naopak soupeř zakončoval vcelku s přehledem, a to ještě mnohé šance jim zneškodnil ve formě chytající Varga. Kometa je zkrátka v těchto časech hokejbalové dál, než my. Gratulujeme soupeři a už přemýšlíme o sobotním duelu ligy proti Žamberku.“ zaznělo po zápase z úst manažera Přelouče Libora Komůrky.

HC Jestřábi Přelouč - SK Kometa Polička 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

KARTA ZÁPASU


I Chlumec patřil svého času mezi prvoligovou smetánku a tak souboj se Svítkovem pro ně mohl být vzpomínkou na působení v první lize. Vrtačky byly blízko postupu, když o vedení přišli 2 vteřiny před koncem a v prodloužení poslal do dalšího kola Svítkov Jakub Král.

HbC Chlumec nad Cidlinou – HBC Svítkov Star Pardubice 4:5pp (2:0, 0:3, 2:1 – 0:1)

KARTA ZÁPASU


Posledním zástupcem z regionu byly Pardubice B, které se vypravili na půdu Tygrů z Mladé Boleslavi, tam ale pardubičtí fatálně selhali a odvezli si domů bolestnou prohru 7:1.

HBC Tygři Mladá Boleslav – HBC Pardubice 7:1 (5:0, 1:1, 1:0)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga – čtvrteční dohrávky

Souboj Davida s Goliášem dopadl jednoznačně pro Prachovice

Dva týmy, které prožívají naprosto odlišné sezóny se postavili ve čtvrtek proti sobě a jednoznačné skóre mluví za vše.

,,Nevím co dodat, domácí lepší, běhavější, šikovnější. Z naší strany asi nejlepší druhá třetina, kdy jsme dobře bránili a drželi s domácím týmem krok. Ve třetí třetině, jsme klasicky odpadli fyzicky a nechali tým Prachovic dělat si, co chtěl. Od toho se také odvíjí výsledek zápasu. Neběháme, nestřílíme, jen čekáme na zázrak." Konstatoval po zápase trenér a brankář přeloučských – Michal Křemenák.

SK Prachovice - HC Jestřábi Přelouč B 12:0 (5:0, 1:0, 6:0)

KARTA ZÁPASU


Osm vteřin dělilo Třebovou od bodového zisku, svitavský Zavoral však rozhodl jinak

Zdeněk Beneš (Svitavy): „Utkání s Českou Třebovou jsme nezačali dobře. Možné podcenění soupeře vedlo ke dvěma brankám v naší síti. Do druhé třetiny jsme přeskupili řady a najednou se vše začalo dařit lépe. Skóre srovnáváme po střele Kuby Ilicha a trestném střílení Vojty Dvořáčka 2:2. Po vyjasnění si pozic v týmu, vstupujeme do třetí třetiny odhodlaní získat tři body. Bohužel to byl soupeř, který šel do vedení 2:3. Závěrečný tlak přinesl své ovoce ve formě srovnání Kubou Zavoralem. Po oddechovém čase, v poslední minutě, dodrželi hráči přesně pokyny a byť se to nepovedlo po první buly z pravé strany, druhé vhazování z leva tu sladkou tečku přineslo a o třech bodech rozhodl Kuba Zavoral svým druhým gólem, 8 vteřin před koncem 4:3!“

Jan Nekvinda (Česká Třebová): „Utkání se mi nehodnotí lehce, protože jsme určitě nebyli horším týmem. Celý zápas jsme tahali za delší konec. Bohužel jsme nezvládli závěr a inkasovali 8 vteřin před koncem.“

TJ Sršni Svitavy – TJ Lokomotiva Česká Třebová B 4:3 (0:2, 2:0 2:1)

KARTA ZÁPASU


2. liga

Třebová se v tabulce přiblížila k Chlumci

„Do Třebové jsme bohužel vyrazili v oslabené sestavě a na herním projevu to bylo znát. První třetina patřila domácím a výsledek tomu odpovídal 2:0. Ve druhé třetině jsme se zvedli, snížili na rozdíl jedné branky a sahali jsme po vyrovnání. To se nepodařilo, Třebová se prosadila na 3:1 a naše šance na zvrat zápasu vzaly s ubývajícími silami za své.“ popsal průběh zápasu z pohledu Chlumce Jan Skřivánek.

TJ Lokomotiva Česká Třebová – HbC Chlumec nad Cidlinou 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

KARTA ZÁPASU


Derby Hradec - Pardubice vyšlo jednoznačně hostům

Jakub Ježek (Hradec Králové): „V utkání jsme soupeři vzdorovali pouze první třetinu, kdy se hrál otevřeny hokejbal na obě strany. O výsledku rozhodla vetší kvalita a efektivita zakončení soupeře, který předváděl pěkné hokejbalové akce. My jsme doplatili na neproměňování šancí, celkově se jednalo o hezké slušné utkání. Pochvalu zaslouží brankář Vaněk, který nás zachránil před větší brankovou nadílkou.“

HBC Hradec Králové 1988 B – HBC Pardubice C 3:9 (1:1, 1:4, 1:4)

KARTA ZÁPASU


Jestřábi po zaváhání v poháru nastoupili na hoževnaté Kance

„Od prvního střídání nám soupeř ukázal, že si nepřijel zahrát hokejbal, ale poctivě a trpělivě bránit. Přes velkou převahu, vyjádřenou i střelecky, jsme se však gólově neprosazovali podle našich představ. Hostující brankář toho pochytal opravdu hodně. I tak jsme dokráčeli k zaslouženému vítězství.“ napsal k zápasu přeloučský Martin Šmíd, a připojil ještě perličku z kuloárů: „Za zmínku stojí také fakt, že Jenda Příhoda vstřelil ve svém jubilejním zápase dvě branky. Honza se stal třetím hráčem v historii klubu, který nastoupil za náš A-tým do mistrovského zápasu s číslem 400!!! Palec nahoru!“ dodal hrdě.

HC Jestřábi Přelouč - SK Hokejbal Žamberk 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

KARTA ZÁPASU


Regionální liga

Suverénní Prachovice sbírají další suvenýr, tentokrát z kohouta

„Soupeř nám ukázal svoji sílu a celé utkání diktoval tempo hry a postupně navyšoval skóre. My se musíme poučit z vlastních chyb a zapracovat na sobě.“ uvedl stručně ale výstižně k zápasu třebovský Jan Nekvinda.

TJ Lokomotiva Česká Třebová B – SK Prachovice 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)

KARTA ZÁPASU


Sršni se těšili na odplatu proti Deltě, ta se jim povedla

Zdeněk Beneš (Svitavy): „Druhé kolo jsme začali proti Deltě Pardubice a měli jsme vracet porážku 3:4 po prodloužení. Soupeř v nebývale početné sestavě dorazil na Svitavský stadión, přesvědčen o své síle. Tabulkového souseda, jsme si pohlídali od prvního vhazování a drželi s ním zdárně krok. Kdyby první třetina skončila 3:1, asi by se nikdo nedivil, ale soupeřův brankář měl dobře postavenou bránu a tak jsme opět prohrávali 0:1. Ve druhé třetině se podařilo, po ukázkové střele D. Tesaře v přesilovce, srovnat. Ve třetí třetině se po rychlém protiútoku D. Tesař -> Z. Beneš -> V. Dvořáček, skóre obrátilo. Soupeř rozpálen do běla, dohrával kde co, což vyústilo ve 41. minutě v šarvátku za naší bránou. Při závěrečné tlaku a powerplay soupeře, se podařil husarský kousek Kubovi Neubauerovi, který trefil prázdnou bránu od vlastní brankové čáry, 3:1, dobojováno.“

TJ Sršni Svitavy – Delta Pardubice 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

KARTA ZÁPASU


Ježci jedou na vítězné vlně, Pardubice se dál trápí, Čejgl jim nastřílel čistý hattrick

Ježci se konečně nadechli k lepším výsledkům a mají již třízápasovou sérii výher. Tu poslední si vychutnali 12 brankami v síti pardubického D-týmů, který v letošní sezóně nervózně přešlapuje mezi nepovedenými zápasy.

„Značně prořídla sestava vyjela do Heřmanova Městce, a již na začátku bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem, po necelých 4 minutách to potvrzovalo i skóre. Nálada na střídačce byla tak nějak bez šťávy, a tak zápas nemohl snad ani skončit jinak.“ zaznělo z kabiny Pardubic.

Ježci Heřmanův Městec – HBC Pardubice D 12:1 (5:0, 4:0, 3:1)

KARTA ZÁPASU


Přeloučské miniderby pro Opatovice

Filip Kopa (Opatovice): "V neděli jsme “doma” narazili na houževnaté mladé pušky z Přelouče. První třetinu jsme sice vyhrávali v poměru 2:0 ale hra z naší strany nebyla dobrá a hosté zaslouženě snížili na 2:1. Až postupem času jsme se dokázali vrátit k naší hře a z profesorského hokejbalu jsme začali hrát tak jak to umíme. Nakonec jsme vyhráli 7:1 a můžeme být spokojeni s body do tabulky. Za zmínky stojí premiérové dva góly Luboše Vrtáčka, který nebyl daleko od hattricku. Mladíkům z Přelouče děkujeme za zápas a přejeme hodně štěstí do dalších bojů."

Martin Šmíd (Přelouč): "První třetina byla odehraná celkem solidně. Bohužel pak přišel opět útlum. Stále děláme mnoho nevynucených chyb, které nás zbytečně připravují o balonek. Vymlouvat se na únavu z cesty za soupeřem? To nemůžeme, hráli jsme vlastně doma. Tak proč je soupeř o tolik pohyblivější a živější? Někteří chvilkama působí dojmem, že je to nebaví?!? To si musí každý v hlavě přebrat sám. Na druhou stranu, při takovém výkonu, bych si představoval, že dokážeme vstřelit víc golů. Je to škoda, protože dobré pasáže v utkání určitě byli, a to od všech tří útoků i s podporou obránců. Mrzí mě, že jsem nakonec tolikrát inkasovali. Ale pořád je ještě o co hrát.“

HBC Opatovice nad Labem - HC Jestřábi Přelouč B 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

KARTA ZÁPASU

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
0 0:0 0
2.
HBC Svítkov Stars...
0 0:0 0
3.
HC Jestřábi...
0 0:0 0
4.
SK Hokejbal...
0 0:0 0
5.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0