Liga starších žáků

V minulé sezóně dokonali starší žáci Svítkova zlatý hattrick. Radost byla obrovská a došlo i na slzy, vzpomíná Daniel Martínek

Po dvou titulech v kategorii starších žáků, které vybojovali svítkovští Stars v době předcovidové, získaly Hvězdy titul v této kategorii i potřetí, čímž tak dokonaly zlatý hattrick. Daniel Martínek byl u dvou z těchto úspěchů. Zejména u toho posledního se výraznou měrou podílel!

Každý jde do nové sezóny s tím, že chce vyhrát pohár

V minulé sezóně jsi se staršími žáky Svítkova získal zlaté medaile. Co pro tebe takový úspěch znamená?

Je to to nejvíc, čeho v sezóně můžete dosáhnout. Každý jde do nové sezóny s tím, že chce vyhrát pohár. Je to úžasný pocit. Já jsem měl to štěstí, že jsem takové pocity v této kategorii mohl prožívat už podruhé. Je skvělé, že se nám to povedlo i s jinou partou hráčů. A asi nejlepší pro celý klub bylo, že se nám to povedlo dohromady už potřetí za sebou. Je to zkrátka pro Svítkov úžasný zlatý hattrick.

Nejdříve jste ovládli skupinu Čechy Východ a postoupili tak rovnou na finálový turnaj. Jak vzpomínáš na základní část minulé sezóny?

Na podzim jsem toho moc neodehrál. Více jsem nastupoval za svítkovskou juniorku. Na jaře jsem si to ale vynahradil. Odehrál jsem téměř všechny zápasy jarní části. Bohužel některé zápasy nebyly příliš náročné, protože kvalita týmů neměla vysokou úroveň. Právě z tohoto důvodu jsem se moc těšil na finálový turnaj, kde je přeci jen kvalita týmů větší.

S jakými ambicemi jste přijeli na Finálový turnaj? Očekávali jste, že byste mohli přivést do Svítkova i potřetí v řadě zlaté medaile?

Věřili jsme si na medaile. Neříkám, že na zlaté, ale na nějaké ano (směje se). Pokyn trenéra zněl jasně: "Turnaj si hlavně užít a pokud to půjde, přivézt medaile". Pro mě osobně však bylo cílem získat zlatý hattrick, což se nakonec podařilo.

Ve finále jste si poradili i s týmem HBC Most, který měl ve svých řadách několik hokejistů. Jak náročné bylo finálové utkání?

Pro mě bylo náročné už jen proto, že jsme společně s Tomášem Koudelou odehráli prakticky celou 3. třetinu bez střídání. Musím říct, že celý náš tým předvedl parádní týmový výkon. Pokyny, které jsme dostali od pana trenéra Hlavsy, jsme plnili tak, jak jsme měli. Výsledkem nám bylo vítězství.

Vítězný celek starších žáků ze Svítkova po zisku zlatého hattricku! Zdroj fotky: Hokejbal tým.

Uvidíme, jak to všechno vyjde

Jak jste se spoluhráči oslavili tento úspěch?

Radost byla obrovská. Došlo i na slzy. Mně to docházelo až postupem času. Měli jsme s kluky rozlučku, během které jsme poseděli a dali si pizzu. Pro mě tím ale sezóna nekončila. Hned následující víkend se totiž konal finálový turnaj dorostu. No a na úplný závěr sezóny jsem byl ještě nominován do výběru reprezentace na Evropský šampionát kategorie U16.

S jakými osobními ambicemi půjdeš do příští sezóny?

V nadcházející sezóně mě čekají zápasy v kategorii dorostu a juniorky. V dorostu bych rád pomohl vylepšit letošní 4. místo na finálovém turnaji. S juniorkou bych také rád bojoval o medaile. Uvidíme, jak to všechno vyjde. Jako svůj osobní cíl považuji dostat se do finální nominace reprezentace do 16 let. Také budeme mít letos ve Svítkově po 25 letech extraligu a já bych byl moc rád, kdybych dostal šanci zahrát si ji taky.