Liga starších žáků

Věřím, že budeme důstojným soupeřem i těm nejlepším, říká trenér starších žáků Tomáš Pelcman

Tomáš Pelcman se rozpovídal o kategorii starších žáků Svítkova. Rozhovor vzniknul z pera Martina Hlavsy. Co trenér starších žáků Stars prozradil?

Letošní sezona vzhledem k úzce soupisce starších žáků není úplně o umístění v tabulce

Tomáši, starší žáci vstoupili do sezóny jako obhájci posledních tří titulů. Od začátku sezóny se však musíme obejít s úzkou soupiskou ročníkově starších žáků, a tak jim pomáhají ve velké míře mladší žáci. Po podzimu jsme na šestém místě se ziskem třinácti bodů? Jsi s výsledkem spokojený?

Letošní sezona vzhledem k úzce soupisce starších žáků není úplně o umístění v tabulce. Prioritně jsme se zaměřili na nasazování mladších žáků a jejich plynulého zapojení do vyšší kategorie. A těch třináct bodů je výsledkem podzimní práce, která, věřím, bude zúročena především v jarní části.

Který zápas by si označil za nejlepší, a který se Vám naopak povedl nejméně?

Vydařených zápasů bylo více a všechny měly společné prvky a to bylo nasazení a touha po vítězství. Za to hráči zaslouží pochvalu. Na druhou stranu jsme se nevyhnuli nevydařených utkání, a to není myšleno ani tak výsledkově, ale spíše herně. I když vzhledem k účasti mladších žáků v utkáních, počítáme s tím, že se individuálních chyb nevyvarujeme, chceme se z nich poučit. Tedy my trenéři a především samotní hráči před sebou máme ještě spousty tréninků a utkání se zlepšit a řešit jednotlivé herní situace lépe.

V týmu máme spousty talentovaných a nadějných hráčů

Velkou otázkou bylo i zapojení všech čtyř brankářů. Jak ses zvládl s touto úlohou vypořádat a jaký je plán vytížení pro jarní část?

Ano, byla to velmi nestandartní situace, kterou jsme se snažili od první chvíle řešit. Nicméně, jeden z brankářů nám skončil a následně se objevila možnost vypomoci týmu Přelouče právě na postu brankáře, kterou jsme využili a jednoho brankaře poslali na hostování právě do Přelouče. Dva brankáři se nám střídají v utkáních a máme tedy jejich herní vytížení rozložené.

Je v týmu někdo, koho by si chtěl za výkony v podzimní části vypíchnout?

V týmu máme spousty talentovaných a nadějných hráčů. A pokud budou na sobě nadále pracovat, mohou v budoucnu uspět ve vyšších kategoriích. Za zmínku stojí rozhodně výkony bratrů Jánských, kteří celou podzimní část dokazují velký potenciál.

Jaká bude zimní příprava? Plánujete nějaký zimní turnaj?

Zimní příprava bude zaměřena na získání fyzické kondice a především práci s vlastní vahou při posilování a také při regeneraci. V rámci zimní přípravy si zahrajeme na turnaji pro starší žáky ve Svitavách.

S jakými cíli půjdete do jarní části?

Rozvíjet dovednosti hráčů a v jednotlivých utkáních předvést ty nejlepší výkony. Věřím, že kluci z mladších žáků se lépe srovnají s vyšší kategorií, protože po podzimu už vědí, co je čeká. Tedy věřím, že budeme důstojným soupeřem i těm nejlepším.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Ježci Heřmanův...
15 122:19 42
2.
HBC Pardubice -...
14 143:21 39
3.
HBC Hradec...
15 92:22 30
4.
HBC Svítkov Stars...
15 94:36 25
5.
SK Hokejbal Letohrad
15 89:72 25
6.
HBC Pardubice -...
16 58:84 18
7.
TJ Sršni Svitavy
14 61:69 16
8.
TJ Lokomotiva...
15 23:189 3
9.
HC Jestřábi...
15 25:195 3