ČMSHb

Víte, že ČMSHb má několik manažerů rozvoje? Rozšiřují povědomí o hokejbale nejen na školách.

ČMSHb má ve svých řadách několik manažerů rozvoje, kteří se starají o rozvoj dílčích částí svazu. Tito lidé se zejména snaží rozvíjet regionální činnost klubů, dostávat hokejbal do podvědomí rodičů a malých dětí ve školách a školkách a podobně. Svou práci přiblížili dva manažeři rozvoje.

V současné době má ČMSHb sedm manažerů rozvoje

Manažeři rozvoje, i tyto pozice má Českomoravský svaz hokejbalu ve svých řadách. Co práce těchto lidí přináší? „Hlavní náplní naší práce je oslovování mateřských a základních škol, kterým nabízíme možnost dodání školního setu. Následně pak manažeři osobně, nebo za pomoci klubu, mohou v těchto zařízeních provést náborovou akci, nebo pozvat děti na hřiště. Cílem je také vznik nových mládežnických celků právě při školkách nebo školní družině. Tvoříme takovou spojku mezi klubem a organizací, velká část klubů právě na tyto aktivity nemá čas z důvodu nedostatku trenérů. Další je pomoc klubům se zapojením do náborových a rozvojových projektů,“ řekla ke své pracovní pozici manažerky rozvoje Kristýna Butašová.

Práce s novými potenciálními členy je stejně důležitá jako ta s mládeží. „Jak jde vidět, členská základna se stále rozrůstá a vznikají i nové kluby mládeže, což je určitě velké plus. Cílem je rozvrstvení klubů do všech koutů ČR, obnovení mládeže v klubech, které se např. zaměřují jen na seniorské kategorie. Všechno je běh na dlouhou trať, ale věříme, že pokud budeme v práci pokračovat, do budoucna bude přibývat ještě více malých hokejbalistů a hokejbalistech,“ věří manažeři rozvoje ČMSHb Jonáš Grufík a Kristýna Butašová a pokračují: „V současné době máme celkem sedm manažerů rozvoje, každý má na starosti podle místa působení svou oblast, kde pomáhá v komunikaci se školami a klubem. Každý z nás má na starosti ještě drobné doplňující úkoly. Snažíme se být nápomocní i např. komisi mládeže nebo metodiky.“

Náborový hokejbalový web. Více informací najdete zde hrajhokejbal.cz

Ohlasy jsou jak negativní, tak pozitivní. Ty pozitivní naštěstí převažují

A jaký je osobní náhled na tuto práci právě očima manažerů? „Já se zaměřuji jak právě na školní projekty a dané propojení s kluby na severní Moravě, tak zastřešuji celou agendu ostatních manažerů. Hlavně se ale snažím pomoct klubům v jejich rozvoji, což je podle mě nejdůležitější součástí mé agendy. Baví mě, že již po roce jdou vidět jednotlivé výsledky naší společné práce. Dále se podílím na chodu Úseku médií a marketingu a pomáhám Jirkovi Cíchovi při organizaci v rámci Úseku významných akcí,“ zmínil Jonáš Grufík.

Svůj pohled přidala i Kristýna Butašová: „Jde hlavně o rozvoj hokejbalu všeobecně. Další z náplní mé práce je např. školní web Hraj hokejbal, kde se snažíme pravidelně publikovat články a doplňovat statický obsah. Jedním z dalších bodů je také redakční činnost pro web hokejbal.cz, kde mám na starosti ligu žen. V neposlední řadě je to práce pro Úsek významných akcí, kde se společně s kolegy podílím na přípravě a organizaci finálových akcí a turnajů. Všeobecně mám ráda práci s dětmi a ráda u nich vytvářím kladný vztah ke sportu a pohybovým aktivitám v přírodě. Takže ano, určitě mi tato práce dává smysl i díky tomu, že mám možnost trénovat v brněnském klubu a vidět práci z obou stran. Hokejbal je pro mě nedílnou součásti každého dne, takže se snažím pro něj dělat maximum, a pokud je práce Vašim koníčkem, tak je to za mě ta nejlepší kombinace. I když někdy je všechno skloubit dohromady náročné.“ A jaké jsou ohlasy na manažery rozvoje? „Myslím si, že i když naše práce není vždy na první pohled vidět, je za ní spousta drobných krůčků, které pak jako celek dávají smysl. Ohlasy jsou jak negativní, tak pozitivní. Naštěstí ty pozitivní převažují. Mnozí pedagogové dokážou ocenit snahu, rozvíjet děti i ve školním prostředí a oceňují nové pomůcky do hodin TV nebo na zpestření pobytu na zahradě ve školce či školní družině,“ neskrývala manažerka rozvoje Kristýna Butašová.