Turnaje

Challenge Cup 2023: Opočno mělo blízko ke zlatu! „Modrý tým“ talentovaných chlapců U14 byl o kousek lepší

Na konci února se tradičně v Přelouči konal turnaj hokejbalových nadějí pod názvem Challenge Cup! Turnaj se zúčastnilo celkem mužstev, mezi nimiž byla vidět například reprezentace juniorek do 21 let. Celý turnaj ovládli talentovaný tým hráčů do 14 let – „Modrý tým“. Jak turnaj probíhal?

Opočno si na turnaj přivezlo velkou formu!

Úvodní utkání proběhlo mezi Rangers a přeloučskými Jestřáby. Tento zápas naprosto ovládlo Opočno, které domácím dalo na úvod 8 branek. Nejvíce byl vidět tahoun Rangers Josef Zamastil, který v prvním utkání nasbíral 4 kanadské body (3+1). Poté nastal souboj výběrů talentované mládeže do 14 let, v němž byl úspěšnější „Modrý tým. Ten vyhrál jasně 0:4, přičemž u branek byl pokaždé jiný hráč. Na Mistrovství světa juniorů a juniorek v Liberci se díky turnaji připravovala i reprezentace juniorek do 21 let. Ta v prvním utkání nastoupila proti Rangers. Dorostenci Opočna však nedali českým hráčkám šanci – 0:4 pro Rangers. Domácí Přelouč následně musela zkousnout porážku od „Červeného týmu“ U14 – 0:6. Juniorkám se nedařilo ani proti „Modrému týmu“ U14, který juniorky porazil 6:1. Dvěma góly se blýsknul Šimon Richter. Opočno zvládlo porazit i „Červený tým“ U14, což mu vyneslo další body – 2:4. České juniorky zaznamenali alespoň jedno vítězství, a to proti Přelouči. Tento zápas byl velmi vyrovnaný, protože skončil fotbalovým výsledkem 0:1.

Souboj o prvenství skončil remízou! Rozhodlo skóre

HBC Rangers Opočno nastoupilo ve 14:20 k rozhodujícímu utkání o celkové prvenství proti hráčům Campu U14 – Modrému týmu. Tento zápas nabídl velku podívanou již na úvod. Po 53 vteřinách šli hráči U14 do vedení, ale Řehák z Opočna rychle zareagoval dvěma góly. Vedení 2:1 vydrželo Rangers do 14. minuty, v níž vyrovnal Hasal. „Modrý tým“ šel do vedení 3:2, ale Opočno rychle vyrovnalo a následně šlo okamžitě do úzkého vedení. V čase 22:17 Opočno přidalo branku na 5:3, ale Mašek a Kravec dokázali v rozmezí 23. a 24. minuty vyrovnat na 5:5. O prvenství tak rozhodovalo skóre. Další zápas juniorky prohrály proti „Červenému týmu“ 1:5. „Modrý tým“ v posledním duelu vyzval Jestřábi, proti kterému měl cíl jasný. Dát co nejvíce gólů. Tento zápas skončil 8:0 ve prospěch hráčů U14, čímž si zajistili zlaté medaile. Hattrick zaznamenal Michal Schnaubelt. Jak Rangers, tak „Modrý tým“ U14 měli shodně 10 bodů. Avšak skóre měli lepší hráči z Campu U14.

Fotoreportáž z Challenge Cupu 2023 zde!