2. liga

První kompletní jarní kolo zase tak kompletní nebylo, překvapili Ježci i Přelouč

Víkend měl přinést kompletní první jarní kolo, jenže hned dva zápasy se nehrály. V ostatních zápasech se ale předvedli v dobrém světle Ježci a Přelouč, Chlumec si zase zastřílel na Opatovice. V Třebové ani ve Svitavách se nehrálo.

Třebovou pokryl sníh, zápas o čelo tabulky byl odložen

Nepřízeň počasí překazila sobotní zápas kola v České Třebové a tak byl duel odložen.


Jestřábi devětkrát zatnuli spáry do pirátů

Parta přeloučských Jestřábů si po minulém víkendu, kdy dohrávala zápas s Letohradem, spravila chuť na hradeckých pirátech. Střelecky při chuti byl zejména Luboš Moravec a Jan Příhoda.

Libor Komůrka (Jestřábi): „Pomohly nám branky v první třetině, kdy jsme získali klid. Hradec hrál otevřeně, dostal se do několika šancí a v této době musel Smeky zavřít vrata. Ve třetí třetině jsme již střelecky dominovali a s chutí si zastříleli. Malá perlička, nad kterou trochu zůstává rozum stát. Diváci se v průběhu zápasu divili, proč se nepřerušuje hra, když míček vyletí do horní sítě nad pásku pro hru? Zajímavé zjištění bylo, že rozhodčí před utkáním sdělil hráčům, že páska pro hru prostě neplatí! Těším se, co nás bude čekat příště? Třeba nám z plezíru hodí rozhodčí do hry místo balónku štangli loveckého salámu!!“

HC Jestřábi Přelouč – HBC Hradec Králové 1988 B 9:1 (3:0, 1:1, 5:0)

KARTA ZÁPASU


Sršni se soupeře nedočkali, utkání se kontumovalo

Marně by čekali domácí Sršni na soupeře, hráči Pardubic se vlivem mnoha okolnosti nebyli schopni sejít k zápasu a z důvodu nedostatečného počtu hráčů zápas museli kontumovat.

TJ Sršni Svitavy – HBC Pardubice C 5:0k


Využité přesilovky Chlumce rozhodli o prohře Opatovic

Chlumecká družina má svoje osvědčené střelce a ti v neděli nezaháleli. Opatovický Michal Motyčka musel devětkrát lovit míček ze sítě.

Filip Kopa (Opatovice): „V prvním zápase po pauze jsme na domácí půdě přivítali Chlumec. Velmi těžký soupeř na začátek.
Hrál se hodně fyzický hokejbal, jak bývá proti Vrtačkám zvykem, ale vše bylo v rámci pravidel a fair play. Musím pochválit dvojici rozhodčích Kánský – Kánský, ukázali cit pro hru a zápas parádně zvládli.
Co se týče samotného zápasu tak jsme chvíli dokázali držet krok ale soupeř byl dost zkušený na to, aby si nás rozebral a skoro všechny branky do naší sítě padly po pěkných kombinacích. Počet střel v tomto zápase taky mluví za vše. Pochvalu zaslouží naši mlaďáci, kteří se fyzického hokejbalu nezalekli a předvedli solidní výkon. Víme, že zápasy, kde budeme moct uhrát nějaké body ještě přijdou a zůstáváme v klidu. Soupeři gratuluji a přeji hodně štěstí do dalších bojů.“

Jan Skřivánek (Chlumec): „Ze zimního spánku nás rychle probudil gól domácího Vlašiče zkraje zápasu. Územní převahu jsme využili až v přesilovce parádní střelou Horáka a zápas začal nabírat správný směr. Střelecky se rozjel Malý a od třetí třetiny se začali přidávat i další. Za zmínku stojí 4 využité přesilovky z 5 možných. Výsledek je pro nás dobrý a teď musíme pokračovat v nastaveném výkonu.“

HBC Opatovice nad Labem – HBC Chlumec nad Cidlinou 2:9 (1:2, 0:2, 1:5)

KARTA ZÁPASU


Ježci obrali o body Prachovice

Sousedské derby vyšlo tentokrát Ježkům, kteří Prachovicím oplatili stejnou mincí porážku z podzimu.

„Tohle hodnocení se výjimečně obejde bez ironie, nerad bych totiž dehonestoval náš optimální přístup k zápasu. 16 lidí do pole, dvě prim posily z Áčka, čtyři talentovaní Junioři a Péťa Zámek Menc v brankovišti je přesně ten precedent, jak si vyšlápnout na tým z první trojky. Stává se už tak trochu neúmyslným pravidlem, že tuto "šikanu" naší nevšedně nabitý soupisky si nejčastěji ze všech soupeřů bez soucitu vyžerou sousední Prachovice, jež aktuálně srdnatě atakují čelo tabulky. Ačkoliv soupeř předvedl svůj typický houževnatý výkon a byl minimálně vyrovnaným soupeřem, přesto i s ohledem na průběžný vývoj skóre po většinu zápasu tahal spíše za kratší konec provazu. Jinak zápasu tradičně nechyběl náboj, hrálo se do zvuku sirény v dynamickém tempu, a i když se oba týmy potýkali s jistou mírou nepřesností, jednalo se o atraktivní utkání. Navíc naši skalní fanoušci už jsou natolik zkušení, že přesně vědí, jaké množství lihovin jim pomůže ze svého zorného pole tyto nepřesnosti odstranit, aby nás pak potleskem mohli ocenit za bezchybný výkon. Děkujeme soupeři za super zápas a přejeme jim v solidně rozehrané sezóně úspěch.“ komentoval domácí úspěch Martin Čejgl.

Ježci Heřmanův Městec – SK Prachovice 4:3 (2:1, 2:2, 0:0)

KARTA ZÁPASU

FOTOGALERIE (Rajče: Roman Nedbal)