Přebor mladších žáků

Zlato je vyvrcholením parádní sezony, říká trenér svítkovských mladších žáků Vlašič

Opravdu vydařený soutěžní ročník mají za sebou mladší žáci HBC Svítkov Stars. Tamní klub vyzpovídal hlavního trenéra mladších žáků Leoše Vlašiče.

Mladší žáci Svítkova získali v této sezóně mistrovský titul

„Kluci byli po celý rok skvělí. Všichni se zlepšovali a finálový turnaj odehráli parádně. Bylo to nádherné vyvrcholení celé sezony,“ pronesl Leoš Vlašič, který spolu s Bronislavem Solařem vedl tým mladších žáků.

Výsledky mluví za vše. Svítkov se v průběhu sezony na celorepublikové úrovni zúčastnil dvou kvalifikačních turnajů – v listopadu na pražské Palmovce a v prosinci ve Svitavách. Oběma prošel bez zaváhání a vyhrál všechny zápasy. Stejně úspěšný byl i nyní při finálovém turnaji v Čáslavi. Čtyři utkání a čtyři vítězství. Když k tomu připočteme ještě zářijový Hostivařský pohár, který ovládl rovněž bez ztráty bodu, tak při stěžejních nadregionálních kláních nenašel přemožitele. Výjimkou byl pouze únorový Zimní pohár v Plzni, kde svítkovští mladší žáci předvedli kvalitní výkony, ovšem při absenci několika opor skončili bez bodu poslední. Tento turnaj zapadl do trochu matného začátku jarní části sezony, kdy po podzimním vítězném tažení přišlo i několik porážek. 

I když některé výsledky a výkony ze začátku jarní sezony nebyly ideální, pořád jsme týmu věřili. Kluci makali na trénincích a bylo vidět, že herně rostou a zlepšují se,“ pronesl Leoš Vlašič.

Většina hráčů navíc v letošní sezoně získala spoustu zápasových zkušeností i díky tomu, že víkend co víkend nastupovala za starší žáky. Tato utkání, v nichž se rozhodně neztratili a dokázali řadu kvalitních soupeřů potrápit i porazit, pro ně byla velkou školou. „Velké poděkování patří Tomáši Pelcmanovi. Tím, že je vzal do starších žáků, získali cenné zkušenosti. Projevily se třeba ve finále mistrovství republiky proti Keltům. Dvojnásobné oslabení v první třetině jsme přečkali díky zkušenosti,“ řekl Leoš Vlašič. Tým měl své opory, které se pravidelně staraly o střelecké zápisy. Ale vedle nich rostli další, kteří svým dílem přispívali k úspěšným výsledkům. Postupem času se vykrystalizovaly dvě kvalitní pětky, které při finálovém turnaji mistrovství České republiky táhly Svítkov k vysněnému titulu. Ovšem zapomenout nelze ani na další, kteří dostali více prostoru v průběhu sezony než v bojích o mistrovské medaile, nebo na hráče z přípravky. I ti byli důležitými součástmi týmu.

„Řada kluků nyní přechází do starších žáků a na jejich místa nastoupí ti mladší, kteří třeba tolik nehráli při finálovém turnaji v Čáslavi. Ale byli součástí týmu a určitě mohli nabrat zkušenosti, které v další sezoně mohou zúročit,“ řekl Leoš Vlašič a dodal: „Všichni kluci do jednoho si zaslouží velkou pochvalu a zlato je pro ně zaslouženou odměnou za jejich práci. Stejně tak patří poděkování celému realizačnímu týmu. Bylo to prostě super.“

Zdroj článku: HBC Svítkov Stars Pardubice.