2. liga

Prachovice posílily o Jindřicha Kunce! Co si tento borec od druholigového angažmá slibuje?

Ještě loni Jindřich Kunc nastupoval za prvoligovou rezervu Pardubic, která letos působí ve 2. Lize. Tento borec se ve 2. Lize upsal Prachovicím. Co ho do tohoto klubu přivedlo? A jaké má cíle v této soutěži? 1. Ligu tento hokejbalista však neopustil!

I vzhledem k minulé sezóně jsme se rozhodli, že dodržíme to, na čem jsme se domluvili

Jindřichu, objevil jste se v prvním zápase 2. Ligy v Prachovicích. Co vás do tohoto celku přivedlo? Jak jste se tam dostal?

Minulý rok jsme byli domluvení s Prachovicemi na spolupráci v rámci 1. a 2. ligy. Bohužel 1.liga v Pardubicích skončila, a tak jsme řešili s pár spoluhráči co dál. Nakonec i vzhledem k minulé sezóně jsme se rozhodli, že dodržíme to, na čem jsme se domluvili a půjdeme hrát do Prachovic. Je tu super kolektiv a fanklub, který se jen tak někde nevidí.

V prvním duelu jste padli s Přeloučí, která v zápase vždy vedla. Jaký to byl zápas? Můžete jej trochu přiblížit prosím?

Řekl bych, že jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Bohužel jsme byli nedůrazní v obraně a tým jako je Přelouč, která má zkušené hráče takovéto chyby trestal. Byl to první zápas v sezóně, takže si s tím nějak nelámeme hlavu a chceme jet dál zápas od zápasu. Věřím, že naplníme očekávání a budeme stoupat tabulkou nahoru.

Proti Poličce jsem hrál už od žáčků a nikdy jsem si nedokázal představit, že bych si v tomto dresu zahrál

Jaké cíle si s Prachovicemi kladete? Nepřemýšlí se v tamní klubu i o 1. Lize?

O 1. lize jsme se zatím nebavili, ale dokážu si ji tady představit. V Prachovicích se hokejbalem žije a ta atmosféra tady je opravdu na vysoké úrovni. Vím to i z minulé sezony, kdy jsem tu nastupoval ještě za Pardubice. Cíle tu máme určitě ty nejvyšší. Po minulé sezoně, kdy tým skončil na 3. místě, bychom to určitě rádi posunuli zase o něco výš.

Vy jste loni ještě hrál za prvoligovou rezervu HBC Pardubice B v 1. Lize. Tento celek však letos hraje o soutěž níže. Bude to pro Vás takové malé derby?

Tak rozhodně to pro mě nebude jen tak ledajaký zápas. (smích) Hrál jsem už mnohokrát za jiné týmy, ale ještě nikdy jsem nehrál proti Pardubicím, takže se na to určitě těším, ale bude to pro mě dost divné nastupovat proti týmu, který mě vychoval.

Vy jste ale 1. Ligu neopustil. V tomto ročníku jste již naskočil za obhájce 1. Ligy z Poličky. Proč jste si vybral právě tento tým? A jak jste si užil premiéru?

Proti Poličce jsem hrál už od žáčků a nikdy jsem si nedokázal představit, že bych si v tomto dresu zahrál. Každopádně jsem rád za tuto příležitost. Polička už je několik let součástí 1. ligy a každou sezónu ji hrají v top 3 týmech ligy. Jsem rád, že jsem dostal možnost si tu zahrát a doufám, že týmu pomohu naplnit očekávání a dostat se s nimi co nejdále. Musím říct, že premiéru jsem si užil. Je to opravdu jiný hokejbal. Byl jsem zvyklý v 1. lize hrát za mladý tým, který si musel vybojovat respekt. Tohle je trochu o něčem jiném. Doufám, že dokráčíme pro medaile.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HbC Chlumec nad...
2 9:3 6
2.
TJ Sršni Svitavy
2 10:5 4
3.
HBC Svítkov Stars...
3 9:11 4
4.
HC Jestřábi...
1 6:1 3
5.
SK Prachovice
1 4:3 3
6.
SK Hokejbal...
2 7:7 3
7.
Ježci Heřmanův...
2 8:9 2
8.
HBC Hradec...
2 4:9 2
9.
HBC Pardubice B
3 4:13 0