2. liga

První listopadový víkend byl ve znamení vysokých výsledků, střelci měli napilno, hrálo se i pardubické derby

Pardubickým derby vyvrcholil program celého víkendu, který nabídnul divákům mnoho možností zakřičet si gól, střelecké hody se konaly zejména v Hradci Králové a v Přelouči. Soutěž se, mimo jiné, dostala do své poloviny.

Hradeckou kanonádu schytali Ježci

Celkem 17 branek padlo v sobotu pod Bílou věží, podstatná většina ale padla do sítě hostů.

HBC Hradec Králové 1988 B – Ježci Heřmanův Městec B 13:4 (5:1, 4:2, 4:1)

KARTA ZÁPASU


Chlumec naložil sedmičku Prachovicím, rozhodly početní výhody

Chlumečtí čekali na další výhru od konce září a konečně se dočkali. Utkání rozhodly přesilové hry, a paradoxně právě v oslabení se Chlumec vydal na cestu k vítězství, další dvě trefy v přesilovce pak jasně otočili kormidlo k třem bodům pro domácí.

HBC Chlumec nad Cidlinou – SK Prachovice 7:2 (2:0, 2:2, 3:0)

KARTA ZÁPASU


Přeloučskou přestřelku režíroval Dostál s Hejhalem

Diváci na hřišti pod parkem viděli také slušnou porci branek, řádilo zejména trio Dostál – Hejhal - Kopa

„Po první parádní třetině (4:0) jsme si z toho chtěli udělat pochoďák, ale Svitavy se vrátily do zápasu, kdy nám nasypaly až moc lehce čtyři branky. Na začátku třetí třetiny to bylo 5:5! Naštěstí jsme se vrátili k výkonu ze začátku a zápas nakonec ukočírovali. Opět se ukázalo, že se musí hrát koncentrovaně celých 45 minut. K bodům výrazně přispěl střelecký koncert Dostála a produktivita Hejhala a Kopy. Spokojenost s body a s velkou částí zápasu, ale určitě i velké výhrady! Máme za sebou první polovinu soutěže a na tabulku se zatím hezky dívá, ale musíme ještě mnoho věcí vylepšit!“ komentoval vystoupení svého týmu manager Přelouče Libor Komůrka.

HC Jestřábi Přelouč – TJ Sršni Svitavy 9:6 (4:0, 1:4, 4:2)

KARTA ZÁPASU


Pardubické derby ovládli „kluci z Polabin

Martin Bláha (Svítkov): „Poslední utkání první poloviny 2. ligy nás zavedlo k městskému rivalovi. Opět jsme do sestavy zapracovali dva dorostence a to Martina Pavlíčka a Matyáše Lacka . Pro kluky to bylo první seznámení s mužským hokejbalem a nutno říci, že občas nevěděli, kde jim hlavy stojí. Jinak vzhledem k věku a zkušenostem, odehráli dobré utkání. Soupeř na nás nastoupil ve velkém stylu, ale my byli rozhodnuti se nezaleknout a odolat. Ve třetí minutě se po přihrávce Nováka prosadil Ilich a ujali jsme se vedení 1:0.

Soupeř zvýšil otáčky a v podstatě rozhodl o osudu utkání již v první periodě, kdy nás postupně donutil svou rychlostí a výtečným pohybem k individuálním chybám a ujal se vedení 6:1. Druhou a třetí třetinu jsme hráli velmi dobře, využili jsme dvě přesilové hry a snížili na rozdíl tří branek, k tomu jsme výtečně ubránili několik oslabení a tak jsme se chtěli pokusit o zázrak a utkání vyrovnat. Zkušený soupeř si však i přes náš závěrečný tlak výsledek pohlídal a v závěru ještě upravil skóre zápasu na 7:3.

Slovo závěrem: Bylo to pohledné utkání, které mělo dobrou atmosféru. Soupeři hráli lépe a tak všechny body po právu zůstaly na jejich břehu a stávají se tak vládci Pardubic. Pro nás to znamená, že jsme po polovině soutěže na předposledním místě tabulky a před Chlumeckými vrtačkami se držíme jen o lepší vzájemný zápas. Do konce podzimu zbývají tři kola. Musíme se z nich pokusit vytěžit maximum a vylepšit před zimní přestávkou své postavení v tabulce.“

HBC Pardubice B – HBC Svítkov Stars Pardubice B 7:3 (6:1, 0:2, 1:0)

KARTA ZÁPASU


V polovině základní části drží první místo v tabulce Přelouč, následována pardubickým béčkem a béčkem pirátů. Střed tabulky dělí jen dva body, čtvrté Prachovice s 12-ti body stíhá Letohrad s Ježky, kteří mají 11 bodů, a ještě o bod méně mají Sršni ze Svitav. Prachovice a Letohrad však mají zápas k dobru, který se ale bude dohrávat až na začátku jarní části. Na samém konci tabulky jsou shodně se šesti body Svítkov a Chlumec.

Tabulka 2. Liga - Čechy Východ
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Hokejbal...
1 4:3 3
2.
HbC Chlumec nad...
1 3:2 3
3.
TJ Sršni Svitavy
0 0:0 0
4.
HBC Svítkov Stars...
1 3:4 0
5.
HC Jestřábi...
1 2:3 0