Vyšší ligy

Pardubice v semifinále ztrácí! V sérii proti Kladnu prohrávají 2:0!

Kladno zkušeně ubránilo svá oslabení, a navíc využilo dlouhou přesilovou hru, což mu zajistilo mečbol! Pardubice budou muset zlepšit využívání přesilových her, nebo je čeká konec v semifinále! Reportáž druhého zápasu naleznete zde!

2. zápas semifinále:

HBC Kladno vs. HBC Pardubice 5:2 (1:0,2:0,2:2)

Branky a nahrávky: 1. Kubík (Pražák, Špaček), 18. Kubík (Pražák, Hrabár), 22. Dědič (Potekhin), 37. Potekhin (Dědič), 45. Potekhin – 41. Bílý (Česák, Zajíček), 45. Langr (Förstl).

Střely: 25:29, vyloučení: 7:5, přesilovky: 5:6, využití přesilovek: 1:1, v oslabení: 1:0, diváků: 324.

Domácí hráči z Kladna se na 2. semifinálový zápas vyspali náramně. Ihned po 22 vteřinách poslal Kladno do vedení Adam Kubík, který využil skvělou souhru s Pražákem a Špačkem. To domácí celek uklidnilo a Pardubice lehce znervózněly. I když tlak domácích upadl kvůli dvěma vyloučením, každá vypracovaná střela hostů vždy skončila na skvělém Jirotkovi. Poté ovšem začalo hrozit opět Kladno. Do konce 1. periody však stav zůstal 1:0.

Na začátku prostředí části duelu pardubický celek oslabil Pavel Kubeš. Tento hráč neudržel nervy na uzdě, přičemž úmyslně sekl domácího hráče a dostal trest 5+OK. Pardubice se tak musely bránit dlouhých pět minut od času 16:53. Domácímu celku se podařilo tuto dlouhou početní výhodu využít. Přesnou střelou se opět trefil Adam Kubík, který vyčníval i v 1. duelu semifinále. Kladno po tlaku v přesilovce vstřelilo další branku ještě v čase 21:53. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:0.

V poslední třetině za kratší konec tahali opět hokejbalisté z pardubických Polabin, kteří dostali možnost přesilové hry v čase 35:04, kdy Kubík úmyslně vyhodil balónek ze hřiště. Trenér Mašík se rozhodl zkusit hru v šesti proti čtyřem. To se mu ale tvrdě vymstilo, protože do prázdné branky přidal 4. gól Potekhin. Domácí hráči si vývoj utkání perfektně pohlídali, i když ve 41. minutě snižoval Bílý. Výhru potvrdil druhou trefou do prázdné branky Michal Potekhin. Konečné skóre ještě upravil pardubický Langr v přesilové hře.