Vyšší ligy

Dostávám se hodně na hřiště, a to mi vyhovuje, říká autor čistého hattricku Tomáš Hudec

V první polovině února už vyběhly k dohrávce podzimního zápasu Dobřany a Svítkov. O vítězi v utkání vysílaném na ČT sport plus rozhodlo prodloužení, kde zkompletoval čistý hattrick Tomáš Hudec. Svítkovský útočník chválí spoluhráče, ale také vidí ve hře nedostatky, na kterých je potřeba zapracovat.

Bojovalo se o každý míček, jsem rád, že jsme tak těžké utkání zvládli

Tomáši, o víkendu jste se Svítkovem poprvé v novém roce vstoupili do soutěžních zápasů. V sobotu jste v dohrávaném utkání z podzimní části před kamerami ČT sport plus porazili Dobřany v prodloužení. Jak jste byl spokojený s prvním soubojem po zimní přestávce?

Bylo vidět, že oba týmy se na zápas po zimní pauze těší a tempo tomu odpovídalo. Bojovalo se o každý míček, jsem rád, že jsme tak těžké utkání zvládli a vezeme si z horké dobřanské půdy dva body. Takže spokojení jsme. Navíc nám zápas ukázal, na čem ještě je potřeba zapracovat do dalších zápasů.

V základní hrací době jste museli skóre dotahovat, do druhé a třetí třetiny jste vstupovali s jednobrankovou ztrátou. V čem vám soupeř dělal největší problémy?

Asi bojovný týmový výkon, donutili nás svojí hrou dělat chyby v obraném pásmu a využili je. Příště se musíme těchto chyb vyvarovat. Dalším naším problémem bylo neproměňování šancí.

Na výhře jste se výrazně podílel, týmu jste zařídil druhý bod, když jste po sedmdesáti vteřinách prodloužení dokončil čistý hattrick. Jak se takový skvělý výkon vyvinul?

Při prvním gólu mě fantasticky našel Stromec (Jan Stromko, pozn. red.) a já to měl do prázdné branky. Druhý a třetí gól byl o štěstí. Dostávám se hodně na hřiště, a to mi vyhovuje a mám kolem sebe skvělé spoluhráče, kteří mě nacházejí, tak se do těch šancí dostávám. Jsem rád, že to tam spadlo.

Nepřemýšlím, co bude v létě, půjdu zápas od zápasu a uvidíme

V neděli jste na domácím hřišti v utkání Českého poháru prohráli s Letohradem a na medaili z minulého roku v této soutěži nenavážete. Co chybělo k postupu do dalšího kola?

Trocha štěstí a vyvarovaní se chyb, které jsme dělali v zápase s Dobřany.

Během příprav na letošní mistrovství světa už jste se objevil v širší nominaci reprezentace. Je Vaším největším cílem v jarní části zabojovat o šampionát?

Nepřemýšlím, co bude v létě, půjdu zápas od zápasu a uvidíme. Konkurence v reprezentaci je obrovská.

Další extraligové utkání vás čeká za necelé dva týdny. Jak s týmem pokračujete v přípravách na další zápasy jarní části?

Nevím, co má v plánu trenér Kopečný, ale myslím, že se budou trénovat přesilové hry a defenzivní činnost celé pětky plus samozřejmě další věci.