Vyšší ligy

„Z Karviné se body nevozí lehce. Jsme připraveni bojovat,“ hlásí trenér svítkovských Stars

Svítkovský tým aktuálně drží 4. příčku v nejvyšší hokejbalové soutěži. O víkendu čeká svěřence trenéra Petra Kopečného náročná výzva. V sobotu se od 14:30 totiž utkají o body na hřišti Karviné s místním HbK. Právě s lodivodem svítkovského celku vám přinášíme rozhovor.

Hráči dostali pochvalu za zisk tří bodů do tabulky, nicméně dostali i kárání za styl odehrání druhé a třetí třetiny

Minulý víkend Svítkov na domácí půdě porazil Prachatice přesvědčivě 7:2. Může být trenér po takovém výsledku nespokojený?

Ano, může a byl jsem nespokojený (usmívá se). Hráči dostali pochvalu za zisk tří bodů do tabulky, nicméně dostali i kárání za styl odehrání druhé a třetí třetiny. Čeká nás náročný zápas v Karviné. Do tohoto utkání si takový výkon nemůžeme dovolit přenést.

V duelu s Prachaticemi vedli Stars už 5:0. Co hráčům v takové chvíli říkáte, aby neztratili koncentraci a neopadlo zápasové tempo?

Asi podobné věci, které říká většina trenérů. Snažíme se zaměřit i na menší úkoly v lajnách, aby kluci stále o něco bojovali a udrželi dostatečné soustředění na zápas. Nicméně se nám, jako realizačnímu, koncentraci a úroveň přístupu týmu z první třetiny udržet nepovedlo.

Jak důležité bylo sobotní vítězství směrem k vrcholu sezóny, kterým bude play-off CROSSDOCK extraligy?

Při vší úctě k soupeři, bylo to povinné vítězství. Nic jiného jsme si ani nepřipouštěli. Ačkoliv se soupeř snažil, rozdíl v individuální kvalitě byl výrazný. Každý bod se ale počítá. S tím jsme do finálního součtu bodů jednoznačně počítali.

Vyhecovanost tam určitě je

V sobotu se vydáte na dalekou cestu do Karviné. Jak si duely s tímto soupeřem svítkovský tým užívá?

Vyhecovanost tam určitě je, zejména díky play-off loňského roku, kdy nás měli karvinští již na lopatě. Chápu, že frustrace tam musí být, měl bych to asi stejně. Letos nám to však vrátili i s úroky na domácí půdě ve Svítkově. Myslím, že tam nejsou žádné větší osobní spory mezi hráči, jen to má vyšší náboj právě díky již zmíněnému play-off. Občas tomu nepomůžou ani fanoušci a některé zbytečné výroky.

V týmu máte, nedávno ještě karvinského, Jana Stromka. Ten je nejproduktivnějším hráčem vašeho týmu. Jak důležitý pro Svítkov je?

Když jsme Honzu do Svítkova přiváděli, věděli jsme, jaká je v něm kvalita. To absolutně potvrzuje a naplňuje. Navíc spolupráce s Matyášem Bláhou mu velmi svědčí. Pro náš tým je Honza extrémně důležitý nejenom herně, ale i přístupem a chováním v kabině. Roste z něj velký lídr. Je vidět, že výchova po boku Lumíra Rosůlka mu dala hodně. Zároveň v Honzovi vidím obrovský potenciál, kam až se může dostat. Ještě o něm hodně uslyšíme.

V Karviné to bude bitva o každý centimetr hřiště. S čím na východ České republiky o víkendu odcestujete?

Určitě to bude velký boj a bitva. Celý týden se na Karvinou připravujeme. Pojedeme do Karviné s cílem vyhrát, a vrátit tak domácím porážku z podzimní části.

Co bude v sobotu klíčem k vítězství?

Těch faktorů, které musíme splnit, je celkem hodně. Tím hlavním bude rozhodně nasazení. Musíme hrát na 110%. Hráči také musí pnit pokyny nás trenérů. V Karviné za tři body vyhrála pouze Elba a Kladno, takže body se odtud nevozí lehce. Každopádně jsme připraveni zabojjovat a odvézt si zpátky domů maximum.