Ženy

Bylo by úžasné, zahrát si na MS v Liberci, říká Nela Sáblíková

Nela Sáblíková toho v podzimní části hokejbalové sezóny příliš neodehrála. Přednost u ní z pochopitelných důvodů dostává hokej. Navzdory tomu se dokázala probojovat do širší nominace reprezentace juniorek U21.

Myslím si, že se nám daří i díky tomu, že jsme jedna skvělá parta

V letošní sezóně jsi odehrála pouze tři zápasy v Lize žen v dresu svítkovských Stars. Je to dáno tím, že hokejbal kombinuješ s hokejem?

Ano, je to tím, že kombinuji hokejbal s hokejem. Hokej hraji od mala, takže byl pro mě vždy číslo jedna. Proto se snažím vždy dát přednost hokeji. To ale neznamená, že když nemám čas nebo volno, že si hokejbal ráda nezahraji.

Svítkov je po podzimní části sezóny na 3. místě. Spokojenost? Jak hodnotíš podzim po týmové i osobní stránce?

Spokojenost je určitě. Myslím si, že se nám daří i díky tomu, že jsme jedna skvělá parta. Dokážeme se v těžkých situacích podržet a nabudit se. Po osobní stránce se to těžko hodnotí vzhledem k tomu, že mám za sebou pouze tři zápasy. I tak se ale v každém zápase snažím nechat maximum a pomoct týmu k vítězství.

Přesto sis vysloužila pozvánku do reprezentace juniorek U21. Čekala jsi, že se tvé jméno objeví v nominaci?

Vůbec jsem to nečekala. Bylo to pro mě veliké překvapení i přesto, že jsem se už jednoho kempu zúčastnila. Je pro mě čest, dostat pozvánku do reprezentace. Každý sportovec má sen, zahrát si za národní tým. Už od začátku své sportovní, hlavně té hokejové, kariéry, si jdu za svými sny.

Nela Sáblíková by se chtěla probojovat na MSJ 2023 do Liberce. Zdroj fotky: Archiv Nely Sáblíkové.

Motivace je to obrovská

Jak velká motivace to pro tebe je?

Motivace je to obrovská. Na kempy jezdí spousta šikovných holek, proto si vždy nastavím hlavu tak, že musím předvést co nejlepší výkon. Bylo by úžasné, zahrát si na MS v Liberci.

Jsi stále ještě mladou hráčkou. Prozraď bereš hokejbal jako koníček? Jak složité je pro tebe skloubit hokej, hokejbal a ještě k tomu školu?

Jak už jsem říkala, na prvním místě mám hokej. Ostatní sporty, které jsem někdy dělala, jsem brala vždy spíš jako doplněk. Dalo by se říct, že hokejbal tedy beru spíše jako koníček, i když se z toho teď stala jedna z priorit mého života. Vzhledem k tomu, že bydlím ve Žďáru nad Sázavou, kde jsem také hrála do svých 16 let hokej i v klučičím týmu, hokej i hokejbal hraju v Pardubicích a studuji v Havlíčkově Brodě, je to někdy náročné. Studuji Obchodní akademii se sportovním zaměřením. Všichni se mi snaží vyjít vstříc kdykoliv potřebuji.

Jaké jsou tvé osobní ambice do jarní části sezóny?

Podávat co nejlepší výkony, pomoct Svítkovu v každém zápase urvat výhru a na MČR se poprat o ty nejvyšší příčky. Chceme při nejmenším zopakovat bronzovou medaili z minulého roku. Pro to, abych se dostala do závěrečné nominace na MS, se budu snažit udělat maximum.