Vyšší ligy

Vítězství proti Pardubicím? Chtěli jsme vyhrát za tři body, vysvětluje letohradský Filip Lux

Letohradský Filip Lux se hodně zasloužil o to, že Jeleni urvali v prvním jarním utkání Extraligy výhru 3:2 po prodloužení. HBC Pardubice ale rozhodně kousaly. Jaké dojmy si z tohoto utkání letohradský obránce odnesl a s čím půjde Letohrad do dalšího utkání, které odehraje v Hostivaři?

Určitě jdeme zápas od zápasu

Na úvod jarní části Extraligy jste si po prodloužení poradili s HBC Pardubice. Jak důležité je to vítězství směrem k dalším jarním zápasům?

Našim cílem bylo vyhrát za 3 body, a mít tak náskok na Pardubice 6 bodů. Vítězstvím v prodloužení jsme toho však nedosáhli, takže si myslím, že to nijakou velkou roli nehraje.

Letohrad teď už poměrně jasně patří mezi největší favority na titul. Vnímáte to stejně, nebo jdete zápas od zápasu?

Určitě jdeme zápas od zápasu. Z pohledu některých se může zdát, že jsme favoriti. Skóre v podzimních zápasech ale hovoří jasně. Ve většině případů se jednalo o vyrovnané zápasy. Přehnané sebevědomí tedy nemáme, ale neříkám, že nám momentální pozice v tabulce nedodává větší klid v zápasech.

Ty jsi v utkání s Pardubicemi skóroval. Celkově to byla tvoje 3. trefa v sezóně. Zbývající góly jsi dal proti Kert Parku. Vyhovují ti tedy duely proti papírově silnějším mužstvům?

Rozhodně mě zápasy proti papírově silnějším soupeřům baví víc. To, že jsem zrovna v těchto zápasech skóroval, může být jen náhoda. Všechny góly byly navíc z přesilovky. Žádnou kauzalitu zde proto nevidím.

Kam až to Letohrad v této sezóně Extraligy dotáhne? Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

Největší zbraní Hostivaře jsou určitě individuální výkony některých jejich hráčů

V sobotu jedete do Hostivaře. Znáte jejich největší zbraně? Víte, na co si dát pozor?

Slyšel jsem, že Hostivař má nového trenéra. Jak se změnila jejich taktika hry ale nevím. Největší zbraní Hostivaře jsou určitě individuální výkony některých jejich hráčů.

S čím do tohoto utkání půjdete? Jakou hrou se budete chtít prezentovat?

Nechci mluvit za trenéry, ale myslím si, že budeme chtít chytit otěže zápasu. Ostatně se to od nás díky pozici v tabulce očekává. Každopádně venkovní zápasy nejsou nikdy jednoduché a uvidíme, jak se zápas vyvrbí.