Vyšší ligy

Osobní formu nevnímám. Vnímám pouze tu týmovou, říká svítkovský Tomáš Hudec

Svítkovští Stars získali v úvodních dvou jarních kolech 5 bodů. Zejména v tom druhém v Hradci Králové výrazně dopomohl Svítkovu k výhře Tomáš Hudec. Ten dvěma přesilovkovými trefami řídil obrat ve skóre, který dokonal exhradecký Michal Hrubý. Tomáš Hudec mluvil nejen o nadcházejících zápasech.

Pozitivně hodnotím to, že jsme nesložili zbraně

Svítkov vstoupil do jarní části Extraligy dvěma vítězstvími. Po výhře nad Prachaticemi jste si po nájezdech poradili i s Hradcem Králové. Jak s odstupem času zápas v Hradci hodnotíš?

Pozitivně hodnotím to, že jsme nesložili zbraně a bojovali až do konce. Odměnou nám byly 2 body do tabulky. Negativně hodnotím náš vstup do zápasu, který opět nebyl takový, jaký by měl být. Naše hra v první třetině nebyla vůbec dobrá. Nehráli jsme to, co se po nás chce. Hradec byl bojovnější, aktivnější a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme smolně 0:2. Druhá třetina už byla lepší. Postupně se hra vyrovnávala a ve třetí třetině jsme díky přesilovkám dokázali vyrovnat.

V čem byly ty první dva zápasy jara pro Svítkov rozdílné?

Do obou zápasů jsme vstoupili stejně špatně. Na to si musíme dát větší pozor a být koncentrovaní hned od začátku. Řekl bych, že zápasy to byly podobné. Velká bojovnost od obou mužstev a moc krásy v tom nebylo. I takové zápasy jsou a já jsem rád, že se nám je podařilo vyhrát.

Ty jsi v Hradci Králové vstřelil dva přesilovkové góly, a poslal tak utkání do prodloužení. Co na to říkáš? Vnímáš svoji formu a to, že se o tvoje góly tým může opřít?

Jsem rád, že to tam spadlo a mohl jsem týmu pomoci. Nijak svoji formu nevnímám. Vnímám pouze tu týmovou, ta je pro mě důležitá.

Jak se Svítkov popere s Kert Parkem na domácím hřišti? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Zaskočili jsme se sami tím, jak jsme do toho vstoupili.

Vraťme se ještě k tomu duelu v Hradci. Piráti dlouho v utkání vedli. Zaskočil vás svojí hrou hradecký tým?

Zaskočili jsme se sami tím, jak jsme do toho vstoupili. Měli jsme informace, jak Hradec Králové bude hrát a jak máme hrát my. Bohužel jsme tak nehráli, a proto jsme museli zápas otáčet.

Teď máte ale před sebou domácí zápas proti pražskému Kert Parku. S čím do tohoto utkání půjdete?

Jednoduchá odpověď – půjdeme do zápasu s tím, že ho chceme vyhrát.

Na podzim jste v Praze sahali po třech bodech, nakonec jste vyválčili jeden bod. Co si z toho prvního vzájemného duelu s Kertem chcete převzít do toho zápasu, který vás čeká tuto sobotu?

To, že můžeme hrát s každým. Musíme ale plnit to, co máme. Věřím, že body zůstanou doma.

Vnímáte sílu pražského celku, nebo k utkání přistoupíte jako ke každému jinému?

Ano, vnímáme. Vnímáme ale také naši sílu. Rozhodně nepůjdeme do utkání s Kertem odevzdaní. Připravíme se na to stejně, jako na každý zápas, tedy na 100%.