Vyšší ligy

Nicolas Langr: Proti Kladnu se nám dařilo hrát svoji hru

Nicolas Langr je jedním z tahounů pardubického HBC. V posledním kole řídil vítězství východočechů nad Kladnem, které Pardubice porazily, i díky dvěma gólům Langra, poměrem 3:0. Pardubický útočník hodnotil nejen posledním duel proti Kladnu, ale mluvil také o nadcházejícím utkání v Dobřanech.

Oproti zápasu s Letohradem se nám dařilo hrát svoji hru

O víkendu si Pardubice poradily na domácí půdě s Kladnem poměrem 3:0. Jaký to byl zápas?

Zápas to byl fyzicky hodně náročný, ale zároveň velmi atraktivní. První třetinu se nám povedlo dostat do vedení, a po zbytek zápasu jsme se to snažili udržet a přidat nějaké góly, což se povedlo.

Dostali jste se brzo do vedení. Byl to váš plán?

Ano, byl. Před zápasem jsme si řekli, že na Kladno musíme nastoupit a hrát od začátku aktivně. Povedlo se nám to, stejně jako ten první gól, který poté rozhodl o dalším průběhu utkání.

V čem bylo to utkání jiné než to první na jaře, které jste prohráli v prodloužení v Letohradě?

Oproti zápasu s Letohradem se nám dařilo hrát svoji hru a diktovat tempo hry, což bylo vidět jak na hřišti, tak na výsledku.

Ty jsi v tom utkání s Kladnem vstřelil hned dva góly. Vnímáš tedy svoji roli v týmu jako takovou, že jsi od gólů?

Tak samozřejmě to potěší, když vám to tam padá, ale neberu to tak, že bych měl být střelec jen já. Beru to spíše tak, že gól je zásluhou celé lajny. Obzvlášť pak musím vyzdvihnout Honzu Bílého, který mi nahrál na většinu mých gólů, a to nejen letos.

Tak na tabulku se většinou po tom víkendu podíváme

V tabulce Extraligy ale pohodlně držíte třetí místo. Koukáte směrem nahoru nebo jdete zápas od zápasu a na tabulku nehledíte?

Tak na tabulku se většinou po tom víkendu podíváme, ale spíš to je tak, že se soustředíme pouze na ten nadcházející zápas.

Příští víkend jedete do Dobřan. Jaký tam očekáváš duel?

Očekávám hodně běhavý hokejbal, mají hodně mladý tým, a dokážou hrát nepříjemně pro soupeře. Nám se v Dobřanech většinou moc nedaří, tak doufám, že to tentokrát bude jinak.

S čím na západ Čech pojedete?

Chceme hrát to samé jako minulý týden. Pokud budeme hrát stejně jako proti Kladnu, a to svou hrou kterou umíme, tak věřím, že vyhrajeme a přivezeme si domů 3 body.