Mládež

Do každého utkání jdeme s respektem k soupeři, říká junior Ježků Jan Čapka

Juniorskou Nadstavbu A nemohli Ježci zahájit lépe. Dvěma vítězstvími v úvodních dvou duelech znamenají pro Heřmanův Městec stejnou situaci, jako jsme byli zvyklí na podzim – první místo v tabulce. Jan Čapka se v našem rozhovoru rozmluvil mimo jiné o tom, jak hodnotí úvod jarní části sezóny.

Po prvních dvou kolech panuje v našem týmu dobrá nálada

Junioři Heřmanova městce začali jarní část sezóny skvěle. Dvě výhry ze dvou utkání znamenají první příčku v tabulce Nadstavbové skupiny A. Co na to říkáš?

Po prvních dvou kolech panuje v našem týmu dobrá nálada. Za to jsem rád. Já osobně jsem zatím nadšený z prvních výsledků jara. Oba zápasy byly velmi vydřené. Měli jsme náročnou zimní přípravu a v každém zápase ji pociťujeme. Doufám, že nám to pošlape i nadále.

Nejdříve jste na Kladně zvítězili těsně 6:5. Jak na tento duel vzpomínáš?

Na Kladno vzpomínám jen v dobrém. Ten zápas nám opravdu hodně dal. Ať už nějakou představu o tom, co máme očekávat od týmů ze zápasu, nebo určitou sebedůvěru a jistotu toho, že nic není ztracené, dokud se neodpíská konec. Lepší vstup do jara jsme si nemohli přát. To utkání mělo vše. Za mě splňoval i měřítko play-off. Navíc asi nikdo z nás nezažil otočení zápasu dvěma góly v poslední minutě, ještě ke všemu ten druhý vteřinu před koncem. Ani jsem nevěděl, zda má cenu nahazovat míček, když do konce zbývala opravdu chvíle. Díky teči Vendy Kachlíka jsme odstartovali jaro ziskem 3 bodů.

Následně jste doma porazili 4:1 tým SK Kelti 2008. Jak zpětně hodnotíš zápas s Kelty?

Zápas s Kelty nám dle mého úplně nechutnal. Do zápasu jsme vstoupili s touhou připsat si další výhru. Jediné, co jsme o soupeři věděli bylo to, že je to velmi běhavé mužstvo. Očekávání se naplnilo, ale zejména kvůli vydařenému konci jsme mohli opět duel opustit se ziskem tří bodů.

V čem se tyto zápasy od sebe lišily?

Největší rozdíl bych shledával v aktivitě obou soupeřů. Mezitím, co Kladno nás napadalo od první minuty až do konce, Kelti na nás nevyvíjeli takový tlak. Jinak se mi zdály obě utkání velice podobná. Běhavé týmy a vždy se rozhodovalo v samotném závěru.

Jan Čapka věří v úspěch Ježků v Extralize juniorů. Autor fotky: Roman Nedbal.

Duel v Třinci bude nepříjemný

O následujícím víkendu vás čeká dlouhý výjezd do Třince. Jaký duel v Třinci očekáváš?

Duel v Třinci bude nepříjemný. Nám nikdy nesedělo jejich domácí prostředí, zatímco oni jsou tam opravdu dobří. Očekávám velice tvrdý boj, který budou zase rozhodovat maličkosti, jako třeba nabídnuté přesilovky.

Znáte největší sílu třineckého Enviformu? Víte, na co si dát pozor?

Největší síla Třince bude rozhodně jejich domácí hřiště. Umí tam hrát a znají tam každou rýhu v asfaltu, na který si my nemůžeme zvyknout. Další zbraní bude jejich skvělý brankář. Pozor si musíme dát i na jejich silné protiútoky.

Jak se vám hraje, když vlastně do každého utkání vstupujete v roli favorita?

Roli favorita si snažíme moc nepřipouštět. Do každého utkání jdeme s respektem k soupeři. Navíc postavení v tabulce z nás vítěze nedělá. Každý zápas začíná za stavu 0:0 a i ten tým, který je tabulkově slabší, má stejnou šanci jako my a může skóre 0:0 proměnit ve svůj prospěch.