Vyšší ligy

Tomáš Jiřík: Naše koncovka dlouhodobě není dobrá

Královéhradečtí Piráti v posledním utkání nestačili na Plzeň, které podlehli v prodloužení 1:2. Tím si Hradec Králové definitivně „zajistil“ účast v play-down. Tomáš Jiřík v našem rozhovoru přemítal, v čem hradečtí na soupeře z Plzně nestačili a proč utkání na domácí půdě nezvládli.

Měli jsme přes 40 střel, ale dali jsme 1 gól

V zatím posledním kole Hradec Králové na domácí půdě podlehl Plzni 1:2 po prodloužení. Můžete v krátkosti tento duel s odstupem času zhodnotit?

Do zápasu jsme šli s jasným cílem zápas vyhrát, dotáhnout se na soupeře, a ještě tak kosmeticky upravit pohled na tabulku. Zápas jsme začali, myslím si, určitě dobře a byli jsme v první třetině lepším týmem. Bohužel druhá třetina nám nevyšla a soupeř byl aktivnější. Třetí perioda byl už takový boj. V zápase jsme měli hodně příležitostí rozhodnout utkání na naši stranu, ale bohužel naše koncovka už dlouhodobě není dobrá. Přesilovek bylo dost, ale nic z toho. Remíza tedy asi spravedlivá, ale ten druhý bod nás mrzí.

Byli jste si vědomi důležitosti tohoto utkání? Plzeň je totiž o jedno místo před vámi.

Věděli jsme, kde je Plzeň a kde my, ale nějak extra jsme to neprobírali. Jak jsem řekl – zápas jsme chtěli vyhrát a ztráta dvou bodů nás mrzí.

Co rozhodlo o vítězství soupeře?

Naše koncovka. Měli jsme přes 40 střel, ale dali jsme 1 gól. Musíme to vypilovat a do dalších zápasů zlepšit. V bráně máme ve skvělé formě Petra Bryknera a na nás je, abychom nemuseli bránit jednobrankové vedení.

Udrží se východočeský Hradec Králové v Extralize? Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

S trenérem jsme se shodli, že je to ta nejlepší příprava před play-down

Před piráty jsou do konce základní části ještě 3 zápasy. Lehké ale nebudou – Kert Park, HBC Pardubice a Hostivař. Máte cíl, kolik bodů chcete z těchto duelů urvat?

S trenérem jsme se shodli, že je to ta nejlepší příprava před play-down. Kert, Pardubice i Hostivař mají ve svém týmu nejlepší hokejbalisty a bude to pro nás velká zkouška. Pro nás nejsou body už to nejdůležitější, my se musíme herně srovnat a připravit na závěr soutěže. Takže jdeme zápas od zápasu.

Utkání proti pražskému Kert Parku je to, co vás čeká nejdříve. Jaký očekáváte v Praze zápas?

Očekávám velice náročný zápas. Proti nám bude stát top tým. Osobně se na ten zápas těším, bude to opět ta největší zkouška.

Soustředíte se stále na každý zápas základní části, nebo se už připravujete na boje o udržení?

Samozřejmě se soustředíme na každý zápas. Každý duel se chceme herně posunovat k lepšímu. Zápasy s Plzní a se Svítkovem nás mrzí. Měli jsme ty zápasy zvládnou lépe, ale hlavu si za to trhat nebudeme. Naopak každé utkání rozebíráme a snažíme se na něm najít věci, jak se posunout a být v dalším duelu zase o kus lepší.