Vyšší ligy

Sil máme dost, jsme mladým týmem, hlásí před domácími zápasy semifinále Michal Hrubý

Svítkov vybojoval postup do semifinále po otočení série s Karvinou. Po úvodních zápasech s Kert Parkem je v podobné situaci, na hřišti soupeře si nezapsal žádný bod. Asistent kapitána Michal Hrubý ale věří, že doma budou mít zase velkou podporu domácích fanoušků a sérii prodlouží.

Je to úspěch pro celý klub i hráče

Michale, minulý týden se vám podařilo otočit čtvrtfinálovou sérii s Karvinou a postoupili jste do semifinále. Jaké jste měli pocity, když jste se dostali mezi čtyři nejlepší týmy?

Pocity byly úžasné, všichni jsme byli rádi a šťastní. Je to úspěch pro celý klub, hráče. Něco neskutečného jako nováček Extraligy skončit po základní části na pátém místě a postoupit do semifinále.

Nyní se nacházíte v podobné situaci, na Lužinách jste prohráli obě utkání a vrátili jste se bez bodu. Co rozhodovalo zápasy na hřišti soupeře?

Rozhodovala jejich zkušenost a neskutečná produktivita v útočné fázi.

V prvním souboji jste měli po první třetině jednobrankovou ztrátu, ve druhé ale soupeř odskočil na rozdíl čtyř branek. Jak těžké pak bylo se dotáhnout?

Samozřejmě proti tak zkušenému mužstvu to není už moc pravděpodobné. Ale výsledek po druhé třetině si dovolím říci, že úplně tak neodpovídá předvedené hře. Poměr střel byl 8:16 ku „prospěchu“ nás, v jednom střídání jsme trefili tři tyčky. Tvrdím si říci, že jsme soupeře i mačkali, ale bohužel naše efektivita v zakončení není zcela na takové úrovni jako Kertu. Oni se dostali pětkrát do pásma a dali tři góly. V tom je jejich síla.

Naši fanoušci jsou neuskuteční! Jsou naším dalším hráčem v poli

V neděli vám Pražané také utekli ve druhé části, ostatní patnáctiminutovky byly na skóre vyrovnané. Kde vidíte příčiny, že vám nevycházeli prostředí třetiny?

To může být shoda náhod. Jednou o vteřinu zaspíte a oni to promění.

O víkendu musíte v domácím prostředí vyhrát oba zápasy, abyste měli šanci na postup do finále. Je náročné najít zase síly na otočení série nebo máte větší motivaci se o to znovu pokusit?

Sil máme dost, jsme mladý tým, fyzicky je to úplně v pohodě. Máme velkou motivaci urvat sobotu, jít střídání od střídání, minutu po minutě. Uděláme maximum, abychom v sobotu uspěli a prodloužili sérii na neděli.

Máte jednu z nejlepších návštěvností v Extralize mužů. Těšíte se na podporu domácích fanoušků?

Naši fanoušci jsou neuskuteční! Jsou naším dalším hráčem v poli. Vážíme si jejich podpory! Na domácí zápasy s Karvinou přišli pokaždé ve 300 lidech. Na rozhodující zápas v týdnu jich přes půl republiky v týdnu jelo 30! Kdy jsme přijeli v půl druhé ráno! I díky nim jsme to tam zvládli. Chci jim za celý tým - klub poděkovat. Věřím, že v sobotu budou ještě ve větším počtu a vytvoří zase skvělý kotel.