Ostatní oznámení

Den třetí | Hokejbalový camp žen zpestřil zápas proti slovenskému výběru

Třetí den HCŽ přinesl další tréninkové jednotky. Hráčky si zahrály přátelské utkání jak mezi sebou, tak proti výběru Slovenska.

V dopolední části hráčky absolvovaly lehké předzápasové zahřátí. Poté se dívky rozdělily do dvou týmů a sehrály utkání mezi s sebou, aby se lépe sehrály a zvykly si na větší hřiště třebovského zimního stadionu. Po lehkém obědě a pauze čekaly dívky další zápasy. Tentokrát dorazil slovenský výběr do šestnácti let, se kterým účastnice sehrály hned dvě utkání. V obou zápasech byl sice slovenský výběr lepší v počtu vstřelených branek, ale česká děvčata jim rozhodně nedala nic zadarmo. Pro mnohé hráčky to byla první zkušenost s mezinárodním zápasem. Po svačině a krátkém odpočinku si děvčata užila míčové hry. Na výběr byla vybíjena, házená a fotbal.

Ve večerní části měly dívky možnost regenerace ve vířivce nebo využít prostor pro seznámení se s ostatními účastnicemi campu. Jednou z účastnic letního campu žen je i Liliana Dinková.

Bylo fajn vidět úroveň hráček z jiné reprezentace

Lili, jsi na campu po několikáté, jak bys zhodnotila předchozí ročníky a ten letošní? Mění se úroveň campu?

Samozřejmě je každý rok ten camp jiný jak tréninkově, tak kolektivně. Přichází sem stále nové hráčky, které se chtějí zlepšovat a zdokonalovat svoji hru.

Co bys o campu řekla dívkám, které přemýšlejí, jestli na HCŽ zavítat?

Tak určitě že je to skvělá zkušenost, jsou tu kvalitní trenéři, kteří nám vždy vymyslí cvičení, která nám pomůžou se zdokonalit ve hře. Díky tomu, že jsou zde i reprezentační trenéři, tak nám dokážou se vším poradit.

Byla pro Tebe příjemná změna zahrát si utkání proti slovenskému výběru?

Určíte byla, bylo fajn si zahrát proti holkám z jiné země, i když pro některé z nás velmi blízké. Bylo fajn vidět úroveň hráček z jiné reprezentace.

Lili, v průběhu sezóny nastupuješ pouze za chlapecký tým, jaká je to pro Tebe změna hrát utkání jen s dívkami?

Je to příjemná změna. Nemůžu přímo říct, že je to lehčí hra, protože přeci jen se najdou některé holky, které hrají tvrdě, hlava nehlava, ale je to něco jiného. Víc se dokážu u holek ukázat nebo aspoň podle vlastního vnímaní než u kluků, u kterých tolik možností nemám.

FOTOGALERIE ZE TŘETÍHO DNE