Vyšší ligy

Když Hradec odkoupil Extraligu zpět, začal jsem přemýšlet, netají Michal Hrubý.

Do hradeckého klubu se po roční pauze vrátil univerzál Michal Hrubý, který se ihned podepsal pod hradeckou výhru proti týmu HBC Pardubice. Piráti zvítězili 2:1, čímž si zasloužili první body. Jak zápas probíhal z pohledu Michala Hrubého? A jaké jsou cíle hradeckého týmu?

Nechci předurčovat dopředu nějaké cíle...

Michale, po jedné sezóně, kdy jste hrál za pardubický Svítkov, jste se vrátil zpět do týmu Pirátů. Co Vás přivedlo zpátky do Hradce Králové?

Když Hradec prohrál play down a spadl z Extraligy, byl jsem ústně domluvený ve Svitkově na pokračování. Když jsem se pak dozvěděl, že to Hradec odkoupil zpět, začal jsem přemýšlet co dále... Pak to nějak vyústilo, že budu v Hradci Králové.

Se Svítkovem jste předloni vyhrál 1. Ligu a loni si došel pro čtvrté místo. Jak budete na tuto štaci vzpomínat?

Na výbornou! Byl jsem se vším spokojený a jsem rád, že jsem tam mohl působit. Vyhrát 1. Ligu bylo obrovsky těžké a v první sezóně Extraligy hrát hned semifinále? Zážitek oboje! A do toho finále Českého poháru.

Teď do Extraligy. Hradec Králové zůstal po nezdařilé sezóně v nejvyšší soutěži. Jaké bude mít cíle v tomto ročníku Extraligy? Udržet ji? Zlepšit výkony?

Nechci předurčovat dopředu nějaké cíle... Musíme jít třetinu po třetině, zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit. Výkony se v našem případě musí zlepšovat neustále, pokud chceme být konkurenceschopní a hrát vyrovnané zápasy.

Michal Hrubý se po návratu k Pirátům stal opět kapitánem mužstva. Zdroj fotky: Archiv Michala Hrubého.

Uspět určitě chceme a hlavně musíme!

Dobrý rozjezd jste zaznamenali hned proti týmu HBC Pardubice. Zápas jste vyhráli 2:1, když jste rozhodli minutu a čtvrt před koncem. Jaký to podle Vás byl zápas? Jak si ceníte bodů?

Soupeř měl střeleckou i herní převahu, to se dalo očekávat. Zvládli jsme 7 oslabení. Z toho 4 minuty ve třech bez inkasovaného gólů, to byl důvod, proč jsme brali body. Vydřené vítězství.

V sestavě nastoupila i ikona hradeckého hokejbalu Petr Novák. Byla znát síla týmu s tímto jménem v zádech?

Odehrál jen pár střídání v první třetině a půlku druhé. Petr má dobré poznatky ke hře, což taky bylo znát.

Jak se připravujete na další utkání? Čeká vás výjezd do Dobřan. Myslíte, že můžete v Dobřanech uspět? Na co budete sázet ve vaší hře?

Připravujeme se standartně. Uspět určitě chceme a hlavně musíme! Na co budeme sázet? Na týmovost, bojovnost, musíme každé střídání nechat na place 100%.