Mládež

Filip Kamaryt vede juniorku Pardubic jako kapitán! Kam ji chce dovést?

HBC Pardubice vykročily do nové sezóny 2023/24 v Extralize juniorů dobře. Vyhrály 4:0 proti pražskému KOVU. Co na první výhru říká kapitán Pardubic Filip Kamaryt? Jaké cíle si klade pro svůj celek? A jaké je to pro něj být kapitánem?

kluci se učí rychle, a proto věřím, že se můžeme na konci sezóny kvalitně umístit.

Filipe, v nové sezóně vedete juniorka jako kapitán. Jaká to pro Vás je zodpovědnost?

Je to pro mě veliká zodpovědnost a čest. Chtěl bych jakožto kapitán kluky motivovat k podávání nejlepších výkonů v každém zápase. A zároveň díky mé účasti v extralize mužů, jim být příkladem.

Jaké cíle si s týmem kladete do nové sezóny? Postup do play off je asi jasný, ale co pak?

V základní části se může stát cokoli, ale play-off je takový první bod který bych nazval cílem. Máme v kádru kluky, kteří odehráli svůj první zápas v juniorce, ale kluci se učí rychle, a proto věřím, že se můžeme na konci sezóny kvalitně umístit.

Vstup do základní části se vám povedl. Vyhráli jste 4:0 proti pražskému KOVU. Kdy se zápas zlomil ve váš prospěch?

Pro nás to byl úspěšný zápas, kde jsme měli možnost se sehrát a obživit si po letní přípravě zápasové tempo. Hlavní zlom nebyl až tak v nějakém určitém čase v zápase, ale spíš už před zápasem v našich hlavách, když jsme si řekli, že do toho dáme maximum.

V příštím kole vás čeká pardubické derby proti Svítkovu. Jak se na něj připravujete a jak moc vypjatý zápas to bude?

Připravujeme se jako na jakýkoliv jiný zápas. Víme, že to bude těžké a zápasy se Svítkovem jsou snad nejvypjatější, které máme možnost hrát, ale do zápasu půjdeme naplno bez nějakých předsudků.