Vyšší ligy

Rád bych odehrál i nějaký zápasy za Jihlavu, ale priorita pro mě budou Ježci, hlásí ambiciózní Patrik Bakus

Ježci z Heřmanova Městce pro novou sezónu přivedly dvě nové tváře do týmu. Jednou z nich je jihlavský mladík Patrik Bakus, který se v Heřmanově Městci rychle adaptoval. Ve druhém soutěžním utkání dokonce jeden gól vstřelil a na jeden přihrál.

Přestup s Jirkou Zemanem byl pro mě pohodlnější

Patriku, jak jste se z Jihlavy dostal do Heřmanova Městce? Ježci spolu s vámi přivedli Jiřího Zemana. Jak jste se aklimatizovali?

Jelikož se v Jihlavě nepřihlásila první liga a nejsou tam ani juniorské soutěže, tak jsem chtěl zkusit něco nového. Zkoušeli jsme v Jihlavě hledat nějaké jiné působiště, za což musím poděkovat Petru Královi, který mi domluvil trénink u Ježků. Po tréninku jsme se s panem Kozlem domluvili na přestupu. Přestup s Jirkou Zemanem byl pro mě pohodlnější, co se týče cestování a aklimatizace.

Budete i nadále nastupovat za jihlavský klub, nebo vaše působení bude pouze u Ježků? Chystáte se nastoupit i za jejich juniory?

Rád bych odehrál i nějaký zápasy za Jihlavu, ale priorita pro mě bude hrát za Ježky. Ano, chtěl bych nastoupit i za tým juniorů.

Jak se vám zatím líbí hrát 1. Ligu? Určitě je to rozdíl oproti 2. Lize.

Máte pravdu, oproti druhé lize je to rychlejší, přesnější a silovější. Je to pro mě nová zkušenost a doufám, že se rychle aklimatizuji.

Patrik Bakus (vlevo nahoře) je jihlavským odchovancem, který s Jihlavou loni získal titul ve 2. Lize. Jak se mu bude dařit v Heřmanově Městci? Zdroj fotky: Archiv Patrika Bakuse.

Oba zápasy byly pro nás náročné

Zatím jste Ježky získali 6 bodů. Těsně jste porazili pražské KOVO a teď jste porazili Lokomotivu. Jak náročné oba zápasy byly?

Oba zápasy byly pro nás náročné. V prvním zápase proti Kovu jsme nehráli naši hru, byli jsme dost vylučovaní a nedostali jsme se tolik do tempa. Ve druhém zápase jsme byli lepším týmem až na začátek zápasu, kdy na nás soupeř nastoupil a přehrával nás.

Vy jste ve druhém zmíněném duelu dokonce vstřelil svůj první prvoligový gól a na další přihrál. Jste za to rád? Dostáváte důvěru od trenérů?

Určitě jsem rád. Střeleckou pohodu jsem si přenesl ze sobotního zápasu, kde jsme s Jihlavou vyhráli Superpohár. Ano, a důvěru se snažím splatit kvalitními výkony na hřišti.

V dalším zápase nejspíše budete hrát o prvenství v tabulce. Pojedete do Berouna, který má velkou formu. Co od zápasu čekáte?

Očekávám kvalitní utkání, kde budou rozhodovat detaily. Svým výkonem se budu snažit, abychom si s Berouna odvezli body.