Vyšší ligy

Tolik bláznivých zápasů jsem moc nezažil, hodnotí pardubické derby Ondřej Waber.

Svítkov po úspěšné minulé sezóně vstoupil skvěle také do nové a v úvodním zápase porazil Pardubice. K výhře v pardubickém derby přispěl také Ondřej Waber. Svítkovský hokejbalista s mnoha zkušenostmi se rozpovídal nejen o vstupu do dalšího ročníku, vyhlíží také další souboje.

Je neskutečné, jak jsou mladí kluci šikovní na balónku

Ondřeji, v prvním utkání nové extraligové sezóny vás čekalo pardubické derby, které jste vyhráli 6:5. Byl to v úvodu těžký duel nebo jste rád, že jste se s týmem z Polabin potkali hned na začátku sezóny?

Dát si Alfu na začátek je asi v pohodě a myslím, že to klukům v kabině bylo jedno. Škoda spíš že se takové zápasy nehrají v týdnu třeba ve středu. Člověk by měl pak o víkendu víc času na rodinu.

Skóre jste otevřeli už po 24 vteřinách, na úvodní branku jste nahrával. Pak se ale stav přeléval z jedné strany na druhou. Jak se za zápasem ohlížíte?

Tolik bláznivých zápasů jsem moc nezažil a popravdě jsem si myslel, že si už v Áčku Svítkova nezahraju. O to víc si to užívám a vážím si každého zápasu, do kterého můžu ještě vlétnout.

Utkání bylo napínavé až do konce, necelých šest minut před koncem základní hrací doby už jste drželi jednobrankové vedení. Co nakonec rozhodlo o vítězství?

Naše produktivita v přesilovkách a dravé mladí. Je neskutečné, jak jsou mladí kluci šikovní na balónku.

Ondřej Waber pomáhá svými bohatými zkušenostmi mladému týmu Svítkova. Autor fotky: Josef Česák st.

Pamatoval jsem si Extraligu jinou a v ní jsem nám moc šancí nedával

V jednom rozhovoru jste minulý rok skromně říkal, že budete rádi, když se Svítkovem udržíte extraligovou příslušnost. V loňské sezóně jste se ale dostali až do semifinále, pak jste v dohrávaném Final Four Českého poháru vybojovali stříbro. Překvapily Vás takové výsledky?

Upřímně překvapilo. Mile překvapilo. Pamatoval jsem si Extraligu jinou a v ní jsem nám moc šancí nedával. Svítkov má ale skvělou mládež a v ní spoustu talentu do budoucna, na které se budu chodit rád dívat.

Do letošní sezóny jste vstoupili také úspěšně, nyní vás čekají zápasy se třemi týmy, které v minulém ročníku hrály play down. Vnímáte to ale tak, že letos to v poměrně vyrovnané soutěži může být jinak?

No já vlastně nevím, kdo jak skončil minulý rok a myslím, že ta výkonnost týmů z minulého roku bude podobná i letos. Co mě ale letos baví, je Hradec a upřímně jim přeji, ať se na téhle vlně udrží co nejdéle.

V sobotu se na domácím hřišti utkáte s Dobřany, se kterými jste v minulé sezóně odehráli první extraligový zápas po postupu z 1. Ligy a vyhráli osmibrankovým rozdílem. Co očekáváte od souboje nyní?

Minulý rok to byla jízda, kterou odnesly nejvíce právě Dobřany. Víkendové utkání čekám vyrovnanější.