Vyšší ligy

Tým má hodně mladých hráčů, očekával jsem, že budeme konkurenceschopní, říká Lukáš Kohoutek.

Svítkov si o víkendu zapsal na své konto pět bodů a v neúplné tabulce už se dostal na třetí místo. V obou zápasech skóroval Lukáš Kohoutek, který minulou sezónu působil v Letohradě. V neděli se s bývalými spoluhráči poprvé utkal jako soupeř, v loňském ročníku s nimi získal stříbro.

Plzeň zaslouženě vyrovnala a v prodloužení jsme byli šťastnější

Lukáši, ze dvou víkendových zápasů jste se Svítkovem vybojovali pět bodů a v neúplné tabulce jste se posunuli na třetí místo. Mrzí Vás jeden ztracený bod v Plzni vhledem k dobře rozehranému utkání nebo jste s víkendem spokojený?

Jak jste zmínila, sobotní utkání jsme měli dobře rozehrané, bohužel ve třetí třetině jsme měli výpadek a domácí zaslouženě převzali otěže zápasu a troufnu si říct, že mohli jít i do vedení, proto se dvěma body ze soboty můžeme být spokojeni.

Prosadil jste se v obou soubojích. Nejprve jste v utkání v Plzni otevřel skóre hned z první střely v úvodní minutě, dostal jste tam hodně prostoru. Jak se celá gólová situace seběhla?

Celá naše pětka šla aktivně napadnout rozehrávku, podařilo se mi vybojovat v pravém rohu balonek, jít s ním za branku a pokračovat až před brankáře. Snažil jsem se najít někoho pro přihrávku, ale stále mě nikdo neatakoval, tak jsem vystřelil a spadlo to tam (smích).

Po prvních dvou třetinách jste vedli, ve třetí se plzeňští hráči dotáhli a rozhodli jste až v prodloužení, které jste hráli poprvé v letošní sezóně. Věřili jste si tam, že skóre zase převrátíte na svoji stranu?

Jak jsem zmínil v první otázce, Plzeň zaslouženě vyrovnala a v prodloužení jsme prostě byli šťastnější.

Lukáš Kohoutek (vpravo) si v 6 zápasech za Svítkov připsal již 5 kanadských bodů za 3 góly a 2 nahrávky. Autor fotky: Milan Podpera.

Stále mám v hlavě skvělé zážitky jak ze hřiště, tak i mimo něj

V neděli jste se na domácím hřišti utkali s Letohradem, který vám nevsítil ani jednu branku. V čem byl zápas odlišný oproti sobotnímu?

Letohrad má organizované střední a obranné pásmo, úplně se nehrál hurá hokejbal nahoru dolů, bylo to více taktické. Spíš mě překvapilo, že ta lehkost, co Letohrad zdobila minulou sezónu, tak jako kdyby se vytratila a připadal mi zakřiknutě.

V Letohradě jste minulý rok působil a získal stříbrnou medaili, nyní jste proti němu poprvé nastoupil jako soupeř. Jaké to bylo stát nyní na druhé straně?

Příjemné to určitě nebylo, stále mám v hlavě skvělé zážitky jak ze hřiště, tak i mimo něj. Jsem rád, že jsem kluky mohl zase vidět, ale po prvním vhazování jsem již nic neřešil a důležitá byla výhra za tři body.

Svítkov v minulé sezóně došel až do semifinále play off a letos ve skvělých výsledcích pokračuje. Očekával jste to, když jste tým posílil?

Beru se spíše za vhodné doplnění kádru než posílení (smích). Tým má hodně mladých hráčů, kteří již přebírají zodpovědnost v klíčových momentech zápasu, proto jsem očekával, že budeme konkurenceschopní.