Vyšší ligy

Budu dělat všechno proto, aby se nám dařilo a jako kapitán dovedl tým co nejdál, hlásí Nicolas Langr.

Pardubicím se nevydařil začátek sezóny, první body získaly až v sedmém zápase. Od tohoto utkání ale vede tým jako kapitán Nicolas Langr a mužstvo se v tabulce posouvá. V souboji proti Prachaticím mu výrazně pomohl také bodově, vsítil hattrick a k tomu si zapsal dvě asistence.

Mysleli jsme si, že to půjde stejně dobře jako minulý rok

Nicolasi, do letošní sezóny jste měli pomalý vstup a v úvodu prohráli šest utkání. Čím si vysvětlujete takový začátek?

Před sezónou nám odešli dva zkušení hráči, které nahradili naopak mladší kluci, a mysleli jsme si, že to půjde stejně dobře jako minulý rok. To se však nestalo a poté se na to nabalilo i spousta zranění, některé bohužel dlouhodobé, což nám ten začátek hodně zkomplikovalo.

V poslední době už se v tabulce zvedáte, vyhráli jste dva zápasy v řadě proti týmům, kterým se také v letošní sezóně nedaří. Jak náročné to byly souboje?

Hodně, ale spíše na psychiku. Kdybychom tyto zápasy prohráli, bylo by to pro nás v tabulce už hodně špatné. Ale dobře jsme se na to připravili a oba vyhráli.

Proti Dobřanům jste udrželi čisté konto, v dalším utkání s Prachaticemi jste vsítili osm branek. Přišel s takovými výsledky větší klid do dalších zápasů?

Určitě nám to pomohlo, s každým dalším vítězstvím se nám zvedá sebevědomí, které budeme potřebovat do dalších zápasů.

Doufám, že tímhle výkonem jsem to nastartoval

O víkendu jste se na třech bodech výrazně podílel, když jste vsítil hattrick a na dva góly nahrál. Je to také osobní povzbuzení?

Vždy povzbudí to, když se vám zápas povede. Hodně to pomohlo, protože letos se mi zatím bodově moc nedařilo. Tak doufám, že tímhle výkonem jsem to nastartoval.

Během sezóny jste převzal kapitánské C a od té doby jste s týmem vyhráli tři ze čtyř zápasů. Vnímáte to jako pozitivní změnu, která mužstvu pomohla?

V té situaci, jakou jsme měli, to byla velice těžká úloha převzít to céčko, ale týmu to myslím pomohlo. A budu dělat všechno proto, aby se nám dařilo i nadále a jako kapitán dovedl tým co nejdál.

Nyní budete hrát dvě utkání na domácím hřišti. Soupeři nejsou od vás v tabulce daleko a můžete se jim přiblížit. Co si do těchto zápasů přenést z těch minulých povedených?

Nasazení, obětavost a osobní zodpovědnost. Musíme hrát soudržně jako jeden tým a nedělat zbytečné chyby, pokud se nám to podaří, tak vím, že můžeme získávat body s každým soupeřem.

Nicolas Langr (vpravo) v posledním utkání v Prachaticích zazářil. V 10 zápasech sezóny si pak připsal již 13 kanadských bodů za 8 gólů a 5 nahrávek. Zdroj fotky: higlanders1995.rajce.idnes.cz