Vyšší ligy

Dva body mají pro nás cenu zlata, těší čtyřbodového Štěpána Palána.

Hradec Králové v televizním utkání na ČT sport plus dotáhl v Letohradě ztrátu a uspěl v prodloužení. Hodně se na tom podílel sedmnáctiletý Štěpán Palán, který ke konci základní hrací doby vsítil dva góly a na dva nahrál. Hradecký obránce se ohlíží nejen za svým výkonem.

Vrátit se do zápasu je velice obtížné a nám se to podařilo

Štěpáne, v sedmnácti letech se už druhou sezónu objevujete v CROSSDOCK Extralize mužů. Jak vzpomínáte na začátky v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?

Začátky byly samozřejmě obtížné, musel jsem si zvyknout hlavně na tvrdost a rychlost Extraligy. Musel jsem změnit i přístup, protože přeci jen už to je o dost vyšší úroveň oproti mládeži.

V sobotu jste v této soutěži odehrál zatím bodově nejvydařenější zápas a hodně pomohl týmu k vítězství. V utkání proti Letohradu jste vyhráli 5:4 po prodloužení. Jaký to byl zápas z vašeho pohledu před televizními kamerami?

Zápas to byl divoký a z naší strany ne úplně ideální. Byli jsme ve velmi oslabené sestavě, tudíž dva body mají pro nás cenu zlata. Oproti ostatním zápasům jsme byli velice efektivní a spadlo nám tam skoro všechno, jsme opravdu rádi, že se po delší době vyhrálo.

V závěru jste byl u všech důležitých momentů. Nejprve jste ve třicáté osmé minutě nahrál v oslabení na snižující gól, pak jste dvakrát vyrovnal a v prodloužení jste si u vítězné branky zapsal asistenci. Co si z toho vybavujete nejvíce?

Nejvíce si asi vybavuju gól na 4:4. Přeci jen vrátit se do zápasu, když vám soupeř opět odskočí po vyrovnání, je velice obtížné a nám se to podařilo.

Štěpán Palán (vlevo) musel v utkání proti Letohradu hasit i mnoho ošemetných momentů před vlastní brankou. V závěru zápasu pak dvěma přesnými trefami vyrazil dech všem přihlížejícím. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Myslím, že to bude jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu

V minulé sezóně jste nastupoval současně ve čtyřech soutěžích. V Extralize mužů, juniorů, dorostu a ve 2. Lize. Posunulo Vás takové herní vytížení?

Rozhodně ano, v mém věku je velká výhoda, když máte k dispozici tolik kategorií. Občas to nebylo jednoduché, ale myslím, že je to určitě znát.

Před sezónou jste v jednom rozhovoru říkal, že cíl pro letošní sezónu je udržení se v soutěži. S týmem se ale zatím nacházíte na osmém místě a nejste daleko od lepší pozice. Máte nyní vyšší cíle?

Primární cíl je stále stejný, nechceme si to pokazit. Samozřejmě se budeme snažit umístit co nejvýš a rádi bychom se podívali do play off, úspěchem ale přeci jen bude setrvání v soutěži.

V pátek odehrajete východočeské derby s Pardubicemi. V úvodu sezóny jste je porazili 2:1, ale soupeř nyní vyhrál třikrát v řadě. Bude těžké na to navázat?

Žádný zápas není lehký. Obzvlášť, když jde o derby, stát se může cokoliv a žádný favorit zde neexistuje. Myslím, že to bude jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu, jelikož vítěz se přiblíží k play off na úkor toho druhého.