Vyšší ligy

Z týmu je cítit, že takhle budeme pokračovat i nadále, věří po úspěšném víkendu Michal Macháček

Letohrad se o prodlouženém víkendu vrátil do formy a porazil dva silné týmy. Pomohl mu k tomu také Michal Macháček, kterého během podzimní části vyřadilo ze hry zranění, ale nyní už se na hřišti cítí lépe. Na Lužinách vsítil vítězný gól v poslední minutě základní hrací doby a prosadil se i v sobotu.

Konečně jsme začali hrát jako na konci minulé sezóny

Michale, o prodlouženém víkendu jste po třech prohrách vybojovali s Letohradem šest bodů v zápasech proti týmům, které jsou v tabulce před vámi. Jak vás takové výsledky nabudily ke konci podzimní části?

Takový výkon vždy dokáže nabudit a věřím, že v těchto výkonech budeme pokračovat minimálně do konce podzimní části.

V pátek jste se poprvé od loňského finále utkali s Kert Parkem, kterého jste na jeho hřišti nepustili do vedení. Co se oproti předchozím nevydařeným zápasům změnilo?

Poslední měsíc to nebylo prostě ono, v mnoha zápasech jsme dle mého měli nad soupeřem navrch a bohužel, jak to tak někdy ve sportu je, nedokázali to dotáhnout. Teď jsme konečně začali hrát jako na konci minulé sezóny a z týmu je cítit, že takhle budeme pokračovat i nadále.

Po zranění jste si zapsal první gól a hned hodně důležitý, když jste 55 vteřin před koncem základní hrací doby vrátil Letohradu vedení. Jak vzpomínáte na rozhodující moment, který týmu zajistil tři body?

Byla to zásluha celého týmu, který do poslední minuty věřil, že zápas můžeme urvat. A nakonec se to povedlo. Dát gól ke konci zápasu byla taková menší odměna.

Teď už se snad bude forma postupně vracet

V sobotu jste na výhru navázali na domácím hřišti, když jste bojovali se Svítkovem. V sedmnácté minutě jste otevřel skóre. Byli jste na utkání více motivovaní po vítězství s Kert Parkem?

Tak vítězství s týmem jako je Kert Park vždy nakopne a dodá všem sebevědomí. A podle mě bylo od začátku zápasu cítit, že my taháme za delší konec provazu.

Kvůli zranění jste v říjnu nemohl nastoupit do zápasů, v dalším měsíci už jste odehrál čtyři. Cítíte se už zpět ve formě?

První zápasy po zranění jsem se vcelku trápil hlavně v zakončení, ale teď už se snad bude forma postupně vracet. Ohromně mi v tom pomáhají spoluhráči.

Před zimní přestávkou vás ještě čeká utkání s Kladnem a Plzní. Jaké zápasy vyhlížíte na přelomu listopadu a prosince?

Oba zápasy budou těžké a pro nás ohromně důležité. Po předvedených výkonech týmu ale věřím, že obě utkání zvládneme a postupně se budeme vracet mezi první čtyři celky.