Vyšší ligy

Východočeské celky nedělají ve vyšších ligách žádnou ostudu, ba naopak

V Extralize mužů a 1. Lize se musí s východočeskými celky počítat. Nejlepšími celky z regionu Čechy Východ jsou v Extralize Jeleni a Svítkov. Ježci se v 1. Lize drží na špičce. Jak vypadal podzim východočeských celků ve vyšších ligách?

Jeleni se nejdříve hledali, Stars mají stejný počet bodů jako oni

Vicemistři z Letohradu se na počátku podzimní části trochu hledali. Přišlo několik porážek, ale nakonec to po 13 zápasech stačilo na 23 bodů a skalpy dobrých mužstev. Stars předvádí i ve druhé sezóně v Extralize dobré výkony. S 23 body jsou na pátém místě právě za Letohradem. Za očekáváním jsou HBC Pardubice, které jsou zatím až osmé, a tak budou ještě bojovat o play off. HBC Hradec Králové se zmocnil šance a hrál velmi dobře. Sestupu se po podzimní části zatím vyhýbá s přehledem.


Nejvíce se v 1. Lize daří Ježkům, a co další celky?

V 1. Lize půjdeme od zdola. Nováček z České Třebové doplácí na nezkušenost. Lokomotiva je po podzimu poslední se 4 body. Nejvíce tento celek trápí neproduktivita se 23 góly, což je nejméně z celé ligy. Na osmé příčce je aktuální mistr 1. Ligy z Poličky. Kometa ale na podzim klasicky odehrála jenom pár zápasů a má 4 k dobru. Je otázkou, co tento tým předvede spíše na jaře. Nejlépe na tom jsou Ježci na druhé místě, kteří hrají velmi dobře. Zatím prohráli jenom třikrát.