Vyšší ligy

Kluci si na to, že na podzim jsme rádi, že poskládáme dvě lajny, už tak nějak zvykli, říká poličský fantom Jakub Čerbák

SK Kometa Polička, úřadující mistr 1. Ligy, je po podzimní části až na osmé příčce se 14 body. Východočeši třikrát prohráli po základní hrací době, ale i tak předváděli útočný hokejbal s dobrou obranou. Výsledkem je jenom 20 inkasovaných branek a nejlepší brankář 1. Ligy Jakub Čerbák.

Podzimní část nám moc nejde, ale myslím si, že jsme na tom poměrně dobře

Jakube, tohle je vaše druhá sezóna za Poličku. Kde jste se u Komety takto vyloupl? A baví vás chytat hokejbal? Vy ještě chytáte hokej, že?

Minulý rok byl problém s gólmany, tak mi pan trenér Štefka zavolal, jestli bych si to nechtěl zkusit a od té doby chytám. Ano, baví mě to, i když je to oproti hokeji docela velká změna .Ano, chytám v hokeji za Olomouc.

Jak byste zhodnotil podzimní část 1. Ligy? Měli jste klasický podzimní problém, a to nepravidelnou sestavu, která se neustále měnila a hráčů také nebylo vždy mnoho. Jste za 8. místo jako úřadující mistr rádi?

Podzimní část nám moc nejde, ale myslím si, že jsme na tom poměrně dobře. Kluci si na to už tak nějak zvykli, že na podzim jsme rádi, že poskládáme dvě lajny. Určitě jsme rádi za to, kde se v tabulce nacházíme, ale vždycky na tom můžeme být lépe.

Odehráli jste suverénně nejmíň zápasů, a to osm, takže máte do jara 4 zápasy k dobru, což se může odrazit v tabulce. Jaké budou jarní cíle? Být co nejvýše pro play off? A jak těžké bude se tam dostat po loňském úspěchu?

Určitě bychom chtěli vyhrát co nejvíce zápasů a dostat se na co nejvyšší příčku v tabulce. Myslím si, že to nebude zas tak těžké, ale ostatní týmy si na nás budou dávat větší pozor.

V zápase se snažím soustředit na každý míček

Kometa má zatím tu nejlepší obranu v soutěži, když inkasovala pouze dvacetkrát. Na tom jste se podílel i Vy. Jste nejlepším brankářem soutěže s 94,9 % úspěšnosti zákroků. Čím si držíte takovou výkonnost?

V zápase se snažím soustředit na každý míček. Samozřejmě velký kus práce odvádí moji spoluhráči, čímž jim patří velké díky.

Prozraďte, Kometa asi nemůže mít jiné cíle než obhajobu. Bylo by krásné soutěž znovu vyhrát. Určitě to ale bude jiné než minulý rok.

Určitě bychom chtěli navázat na minulý rok, ale bude to těžké a nikdo nám nedá nic zadarmo.

Jak bude probíhat zimní příprava v Poličce? Bude to taková klasika oproti ostatním týmům?

Většina hráčů trénuje sama, ale pár tréninků bychom měli mít i v hale, ale uvidíme.