Vyšší ligy

Tým má opravdu velkou sílu. V roce 2024 chceme dokázat to, co se nám letos nepovedlo, hlásí ostrostřelec Vít Rozlílek

Třiadvacetiletý útočník extraligového A týmu Jelenů Vít Rozlílek měl v roce 2023 velkou zásluhu na historickém titulu Vicemistrů Extraligy. S 11 góly se stal nejlepším střelcem památného play off s náskokem tří zářezů na pažbě před Dalimilem Zvonkem! Co prozradil Vít Rozlílek v klubovém rozhovoru?

Celá minulá sezóna byla jedna velká parádní jízda

Víťo, Jeleni mají za sebou velice úspěšný rok 2023. Jak na předchozí sezónu vzpomínáš? V play-off jste odehráli 14 zápasů a do historicky prvního finále Extraligy jste postoupili po dvou výhrách v 5. duelech! To muselo být jednak náročné, ale zároveň i euforické, že?

Celá minulá sezóna byla jedna velká parádní jízda, kterou jsme si všichni užili, ať už to byl začátek sezóny, kdy se týmu hodně dařilo, tak i pak náročný průběh play-off. Třešničkou na dortu pak bylo vytoužené finále, které i když nevyšlo podle našich představ, tak nám dodalo hromadu cenných zkušeností.

Do další sezóny jste vkročili opět úspěšně. Pak přišel výsledkový útlum, ale tým na konci podzimní části potvrdil svojí sílu, souhlasíš?

Ano, souhlasím. Začátek sezóny nám celkem vyšel a mysleli jsme si, že všechno půjde samo, ale přišla ledová sprcha v podobě série prohraných zápasů. Důležité je, že nás to nepoložilo a dokázali jsme se znovu nakopnout. V závěru podzimu jsme ukázali naši týmovou sílu, a že máme opět ty nejvyšší ambice.

Hned po konci podzimní části jste si užili týmovou předvánoční rozlučku s rokem 2023. Jak na ní vzpomínáš?

Rozlučka v Letohradě bývá vždycky velkolepá, a to platí i pro tu letošní. Jsem rád, že dorazil skoro celý tým. Velké dík patří našemu předsedovi Petru Šťovíčkovi, který zařídil maso na výborný kančí gulášek a také týmu z kiosku, který připravil výborné jídlo a celý večer se o nás perfektně staral.

Reprezentace? „Moc nad ní nepřemýšlím. Pozvánkou bych byl mile překvapen!“

Po roční pauze a vyléčení delšího zranění ses vrátil i k lednímu hokeji, který hraješ za Českou Třebovou v krajské lize Pardubického a Královéhradeckého kraje. Jak je náročné kombinovat hokejbal s hokejem?

Náročné to určitě je, zvlášť když jsem z toho na delší dobu vypadnul, ale díky Verče (přítelkyně Víta a fyzioterapeutka pozn. red.) a Půcovi (hlavní trenér týmu pozn. red.), kteří se mnou makají, jsem se mohl vrátit k obojímu a hrát zase jak hokejbal, tak i hokej.

V loňském play off jsi byl jedním z nejlepších střelců celé Extraligy! Zároveň jsi při postupech ve čtvrtfinále a semifinále vždy vstřelil vítěznou branku. Nemrzelo Tě, že nepřišla pozvánka do národního týmu U23 na MS v Liberci? Jak se vůbec nachází motivace porvat se o reprezentaci mužů, když si stále držíš výborné statistiky i výkony?

Upřímně já nad reprezentací moc nepřemýšlím, soustředím se na svoje výkony v Letohradě a na cíl, který zde máme. Pokud přijde pozvánka do reprezentace, tak budu velmi mile překvapen.

Pojďme zakončit rozhovor vyhlídkami pro blížící se rok 2024. Co bys v něm chtěl nejen dokázat hokejbalově?

Myslím si, že mohu mluvit za všechny, když řeknu, že náš cíl pro nadcházející rok je úplně jasný, a to dokázat to, co jsme minulý rok nedokázali. Tým na to sílu určitě má.

Ještě bych chtěl moc poděkovat všem, co nás neustále podporují, a hlavně fanouškům za úžasnou kulisu, kterou nám v každém domácím utkání vytváří! Zároveň bych chtěl všem popřát klidné a pohodové Vánoce s bohatým Ježíškem.

Zdroj článku: SK Hokejbal Letohrad.