Vyšší ligy

Roli v jarní části extraligy bude hrát každý bod, říká David Levý

Letohradští o víkendu zvládli zápas Českého poháru a jedním ze střelců, a to hned tří gólů Letohradu, byl David Levý. Dvaadvacetiletý útočník Jelenů v krátkém rozhovoru pro klubový web přiznává, že v zápase bylo znát, že tým byl po pauze, výkon týmu se ale postupně zlepšoval. Rozhovor je nezměněn.

Tak určitě hattrick potěší

V zápase Českého poháru jsi vstřelil polovinu gólů Letohradu, hattrick potěší, že? Jak zápas hodnotíš?

Tak určitě hattrick potěší, hodně hlavně je to vzpruha do dalších zápasů, že to jde. Zápas hodnotím celkem pozitivně. Na to, že jsme měli zápas po dva a půl měsících, tak si myslím, že to nebylo tak hrozné. V první třetině to bylo znát, že jsme dlouho zápas nehráli. Ale myslím, že se to každou třetinou postupně zlepšovalo. Je taky fajn vědět, že i v takhle okleštěné sestavě dokážeme hrát s takhle silnými soupeři.

V dalším kole Českého poháru vás čeká Hostivař jako poslední překážka do Final Four. Jak se Tobě proti Hostivaři hraje?

Mě osobně se proti Hostivaři nehraje špatně. Je to zhruba stejně mladý tým jako my a se spousta klukama už proti sobě hrajeme už od mládeže. Na zápas se těším.

V extralize vyrážíte na první zápas jara do Ústí nad Labem, jak podle Tebe zápas skončí? Tipneš výsledek? (úsměv)

Zápasy s Ústím jsou pokaždé vyrovnané a myslím, že tento nebude výjimkou. Výsledek asi tipnout nedokážu, ale doufám, že to zvládneme. Protože ten boj o top 4 je opravdu vyrovnaný a v konečné tabulce už teď bude hrát roli každý bod.

Zimní příprava se pomalu chýlí ke konci, byla pro Tebe náročná? A přidával sis i mimo tréninky?

Ano, je to tak. Teď už trénujeme klasicky na hřišti s hokejkami a připravujeme se na vrchol sezóny. Zimní i letní příprava pod Tomášem je vždycky náročná (směje se). Ale myslím, že to má dobře vymyšlený a propracovaný a dá nám to hodně. A k přidávání si… určitě jsem se snažil. Když to šlo, tak jsem chodil s klukama v Rokytnici (odkud pocházím) na fotbalové tréninky do haly, ale i různě s klukama s hokejbalu jsme si jezdili zahrát různý sporty, když byl čas.

Ještě malé ohlédnutí za loňským rokem – stříbro v loňském ročníku extraligy a páté místo po podzimní části, k tomu teď 1. místo v anketě Sportovec okresu. Vnímáš loňský rok jako úspěšný?

Určitě vnímám loňský rok jako úspěšný. Byla to neskutečná jízda. Bylo krásné sledovat, jak celý tým dřel a bojoval jeden za druhého. Díky tomu jsme taky dosáhli toho, čeho jsme dosáhli. Hlavně na tom je dobrý, že nám to dalo spoustu cenných zkušenosti. Přece jen jsme dost mladý tým. Takže loňská jízda byla nezapomenutelná a budu na ní vzpomínat hodně dlouho. A doufám, že letos to minimálně zopakujeme (usmívá se).

Zdroj: SK Hokejbal Letohrad.