Reprezentace

Na všech soustředěních si zažíváme herní systém, hodnotí přípravu reprezentace žen Tereza Ištoková

V přípravách na Mistrovství světa ve Vispu a Raronu pokračuje také reprezentace žen. Na lednové soustředění v Dobřanech naváže na konci února v Přelouči. Více se o těchto kempech zmiňuje Tereza Ištoková, která v letošní sezóně obléká v Lize žen dres Svitav, kde také nastupuje za dorost.

Zahrát si na mistrovství světa je nejvíc, čeho v tomto sportu jde dosáhnout

Terko, v letošním roce bojujete v reprezentaci žen o nominaci na další mistrovství světa. V předminulém roce jste se představila v Kanadě, v loňském na domácím šampionátu v kategorii dívek U21. Jaká je motivace dostat se na další?

Každý reprezentační start je pro mě motivací dostat se tam znovu. Zahrát si na mistrovství světa je nejvíc, čeho v tomto sportu jde dosáhnout. Ať už se tam dostaneme kdokoliv, všichni budeme dělat maximum, abychom získali medaili.

Na konci ledna jste s reprezentací žen absolvovaly soustředění v Dobřanech, kde jste také s kategorií dorostenců odehrály turnaj Dobřanský pohár. Jak se za kempem ohlížíte?

Turnaj byl velmi kvalitně obsazen, zúčastnil se ho také jeden tým ze Švýcarska, což nebývá zvykem, ale bylo to super zpestření. Druhý den jsme absolvovaly jeden trénink a poté další zápas se švýcarským týmem. Byla to pro nás skvělá herní prověrka a trenéři nás mohli vidět po zimní pauze v zápasovém tempu.

Utkaly jste se tam s Dobřany, Blatnou, Třemošnou a švýcarskou Belpou. Na turnaji jste se umístily na páté pozici, ale výsledky byly těsné. Jaké pozitivní stránky byste vyzdvihla?

Jak jste zmínila, výsledky byly těsné. Řekla bych, že jsme odehrály vyrovnaná utkání s velmi kvalitními soupeři. Proto je škoda, že jsme z žádného z nich nevybojovaly body. Důležitý však pro nás byl především herní projev.

Momentálně je cílem udržet se v TOP čtyřce až do finálového turnaje

Na konci února vás čeká další reprezentační kemp v Přelouči, kde také máte naplánované zápasy. Na čem je potřeba zapracovat a zlepšit v nich před blížícím se mistrovstvím?

Na všech kempech a turnajích se snažíme si zažívat herní systém, kterým se chceme prezentovat na mistrovství světa. Měly bychom určitě zlepšit střelbu, protože dáváme málo branek, což se ukázalo i na turnaji v Dobřanech.

V letošní sezóně nastupujete v Lize žen a v Extralize dorostu za Svitavy, kde jste v předchozích sezónách nepůsobila. Co Vás přivedlo do tohoto klubu?

V minulých letech u nás v Lize žen působily holky ze Svitav, protože u nich tato soutěž nebyla přihlášená, a proto když jsme v Kyjově již ženskou kategorii nesložili, byly Svitavy jasná volba. Velkou výhodou bylo také to, že se u nich hraje i Extraliga dorostu, ve které tak můžu nastupovat.

Zanedlouho už začne jarní část a vstoupíte do soutěžních zápasů. V Lize žen jste s družstvem po podzimu na třetím místě, ale máte oproti ostatním týmům odehrané o utkání nebo dvě méně. Jaké jsou cíle ve druhé části sezóny?

Za mě jsou ambice vysoké. Máme sice velmi mladý tým, ale myslím, že jsme ukázaly, že i s mladým týmem jsme konkurenceschopní. Momentálně je cílem udržet se v TOP čtyřce až do finálového turnaje a v play off se uvidí, jak se všechno sejde.