Reprezentace

Turnaj mi ukázal, na čem musím pracovat! Super zkušenost, říká po Pilsen Challenge Jan Pilař

Přípravného kempu se dočkala i reprezentace U20, která si to na Pilsen Challenge rozdala s Kert Parkem, Plzní a Považskou Bystricou. Členem výběru byl znovu i útočník Heřmanova Městce Jan Pilař. Jaké dojmy si odvezl z prvního setkání nově utvořeného týmu, a jak hodnotí výkony na turnaji?

Povedení setkání. Utkání nám ukázala spousty věcí

Minulý víkend jste se v dresu reprezentace U20 představil na turnaji Pilsen Challenge. Byla to podle vás vhodně poskládaná příprava, co se zbylých účastníků týče? Měla vaše kategorie od MSJ nějaký další kemp, nebo se nyní sešla poprvé?

Jednalo se o první reprezentační kemp, který byl ve formě turnaje vysoké kvality. Utkání nám ukázala spousty věcí, na kterých je třeba zapracovat. Za mě určitě povedené první setkání.

Jak se družstvo proměnilo v porovnání s bronzovým týmem z Liberce? V Plzni se objevilo mnoho nových tváří. Projevilo se to nějak na předvedené hře i na celkovém chování týmu?

Změny zde samozřejmě byly, ale myslím si, že povahu týmu, který se rve o úspěch to nezměnilo.

Z turnaje jste si odvezli 4 porážky a poslední místo. Myslíte, že tato bilance odpovídá vašim výkonům? Co bylo hlavním problémem v cestě alespoň za nějakým bodem?

Turnaj se skládal z velmi kvalitních soupeřů, a tak se dalo čekat, že to pro nás bude obrovská zkouška. Také zde byla spousta hráčů, kteří okusili chuť Extraligy poprvé. Já sám Extraligu nehraju a měl jsem problém se do toho tempa dostat. Každopádně body jsme získat rozhodně mohli, bohužel to ale nevyšlo.

Hrát v reprezentačním dresu je velká motivace

Soupeřem vám byla domácí Plzeň, mistrovský Kert Park a slovenská Považská Bystřica. Zhodnoťte krátce jednotlivá utkání. Který soupeř byl nejtěžší překážkou, a koho jste naopak porazit mohli?

Naše první utkání jsme odehráli proti velmi silnému soupeři ze Slovenska. Jelikož to byl první zápas, náš herní projev nebyl tak dobrý, a tomu také odpovídal výsledek. Následovala Plzeň, a s tou už to bylo o poznání lepší, ale bohužel nás celý turnaj trápila častá vyloučení, a tak se nám ani zde nepovedlo bodovat. Poslední zápas ve skupině byl s Kert Parkem z Prahy, a zde nám zase utekl začátek. Bohužel jsme inkasovali hned v prvním střídání, čímž jsme je dost nastartovali. I přesto jsme se do hry ještě dostali, a dle mého názoru jsme nakonec sehráli velmi vyrovnané utkání.

Jak jste byl v průběhu akce spokojený se svými výkony? Cítíte rozdíl ve hře, co předvádíte v reprezentačním dresu a ve hře, kterou se prezentujete v Heřmanově Městci?

Tak hrát v reprezentačním dresu je určitě velká motivace, ale rozdíl v přístupu moc neměním, protože se vždy snažím podat co nejlepší výkon. A zhodnocení mého výkonu? Nebylo to úplně optimální, nicméně nespokojenost určitě nepanuje. Navíc mi turnaj ukázal, na čem musím pracovat a beru to jako super zkušenost.

Poslední dobou vyšlo pár rozhovorů s českými hokejbalisty ve Švýcarsku. Četl jste, jak se našim v cizině daří? Uvažoval jste někdy sám o zahraničním angažmá, nebo vám dokonce přišla konkrétní nabídka?

Nějaké rozhovory jsem si přečetl a věřím, že to musí být super zkušenost do života. Ale jestli jsem někdy uvažoval nad zahraničním angažmá? Zatím tohle neřeším a jsem spokojený u nás v týmu, který má vysoké ambice.