Reprezentace

Všichni teď pracujeme na tom, abychom loňský úspěch zopakovali, hlásí Daniel Kumpan z kategorie U18

Reprezentační kemp výběru do 18 let přivítal i několik nováčků. Mezi nimi například pardubického obránce Daniela Kumpana, který kromě zápasů na kempu v Plzni shrnul i zimní přípravu Pardubic. Vrátil se také k loňskému MSJ a doufá, že na něj jeho tým naváže tentokrát ale i s jeho účastí.

Jarní část se nezadržitelně blíží a zimní příprava se tak pomalu chýlí ke konci. Co bylo v Pardubicích její hlavní náplní? Cítíte, že se už na vás nějakým způsobem podepisuje?

V Pardubicích jsme měli tréninky zaměřené na sílu a fyzičku třikrát týdně a je to znát, postupem času se fyzicky cítím stále lépe. Od příštího týdne (tohoto týdne, rozhovor vznikal o víkendu 10. února pozn. red.) bychom měli začít trénovat na hřišti, kde budeme dále pracovat na herních činnostech.

Čekají vás i nějaká přátelská utkání? Pokud byste si mohl aktuálně vybrat jeden tým, se kterým byste se chtěl v přípravě potkat, který by to byl, a proč?

Žádná přátelská utkání nás aktuálně nečekají. V rámci přípravy bych se chtěl potkat s Ježky z Heřmanova Městce, jelikož s nimi hrajeme vždy vyrovnaná utkání a zápasy s nimi v sobě mají vše, co by hokejbalový zápas mít měl.

Kromě zimní přípravy vás potkaly i reprezentační povinnosti. Kemp kategorie U18 zahrnoval 4 utkání proti reprezentaci U16 a A týmu Plzně. Po prvním hracím dni trenéři příliš spokojeni nebyli, jak se hrálo vám osobně, a kde váš tým nejvíce tlačila bota?

Já osobně si myslím, že jsem neodehrál špatné utkání. Samozřejmě chyby tam byly a chvilku trvalo přivyknout si na to, že trenéři reprezentace po mně vyžadují trochu jiný styl hry než trenéři v klubu, ale myslím, že teď už jsem si na to zvykl. Jako tým jsme spolu hráli poprvé, nebyli jsme na sebe zvyklí, proto si myslím, že největší problém byl ve vzájemné souhře.

Podle trenéra Čapka nastalo druhý den proti mužům Plzně značné zlepšení. Souhlasíte, nebo byste sobě a svým spoluhráčům i v tomto případě něco zásadního vytknul?

Souhlasím. Proti mužům Plzně to byl o poznání lepší hokejbal než proti výběru U16. Věděli jsme, že proti nám budou fyzicky zdatnější hráči, nemohli jsme vypustit jediný souboj a museli jsme hrát rychle, protože na nic nebyl čas. Snažili jsme se držet pokynů trenérů, což se nám podle mého dařilo.

Kromě Vás se na kempu objevila hned čtveřice dalších hráčů z Pardubic. Jedná se na těchto akcích o výhodu být obklopen klubovými spoluhráči, nebo to nijak zvlášť nevnímáte?

Hlavně z počátku, pokud jste na kempu nováčkem a s nikým se neznáte, tak je to určitě výhodou, že tam máte spoluhráče z klubu. Výhodou je to samozřejmě také na hřišti, protože víte, co od nich v určitých herních situacích očekávat.

Jak jste prožíval loňské mistrovství? Sledoval jste zápasy, které nejen tato kategorie odehrávala v Liberci? Jaký je to pocit přidat se k čerstvým mistrům světa?

Mrzelo mě, že jsem se do konečného výběru na loňské mistrovství nedostal, a tak se snažím dále zlepšovat, abych se tento rok ve výběru udržel. Na mistrovství v Liberci jsem se byl na některé zápasy kategorie U18 a U16 podívat a jsem rád, že se klukům dařilo. Na mistrovství jsem si nakonec i zahrál, když jsme s mužským týmem Pardubic hráli proti reprezentaci Švýcarska U20. Je příjemné být v týmu s hráči, kteří byli členy toho zlatého výběru. Všichni teď pracujeme na tom, abychom loňský úspěch zopakovali.