Pozvánky

Pozvánka na víkend

S postupujícím play-off v soutěžích se nám víkendová pozvánka pomalu zužuje, stále se ale bude o víkendu na co dívat. Špičkou všeho bude play-off 1. ligy, v semifinále se potkají Polička se Svítkovem.

SOBOTA

VČ Přebor minipřípravek

Sobotní ráno zahájí turnaj minipřípravek v Heřmanově Městci a Letohradě. Na turnaj je přihlášeno 12 celků. Hraje systémem 3+1. Hrací doba je stanovena na 2x7 minut čistého času. V Heřmanově Městci se představí 2 týmy domácích Ježků, dva týmy HBC Pardubice, tým Hradce Králové a také tým TJ Nový Bydžov. V Letohradě se pak utkají mezi sebou domácí Letohrad, Jokerit Chrudim a dvojice týmu přivezou Svitavy a Svítkov.

Extraliga Juniorů – čtvrtfinále

Minulý týden se rozehrálo čtvrtfinále extraligy juniorů prvním zápasem v sérii. Oba regionální zástupci v soutěži, Hradec Králové a Svítkov bohužel neuspěly a tak budou tento víkend odvracet hrozbu vyřazení. Hradec Králové se utká na domácím hřišti s Elbou od 13:00, a případné 3. utkání se odehraje hned v neděli na hřišti soupeře. Svítkovští jedou bojovat do Hostivaře od 14:00 a všichni doufáme, že se série vrátí v neděli od 11:00 do Svítkova.

1. LIGA -  semifinále

Druhá nejvyšší soutěž má jistotu v tom, že do finále se určitě podívá jeden z regionálních celků, v semifinále totiž proti sobě stojí SK Kometa Polička a HBC Svítkov Stars Pardubice . Oba dnes již tradiční celky první ligy se z play-off docela dobře znají, potkaly se spolu v roce 2019 a 2017, vždy ve čtvrtfinále a vždy postoupila Polička, to jí v semifinálové sérii mírně favorizuje. Tentokrát poprvé stojí proti sobě celky v semifinále, které startuje v sobotu v 16:00 a v neděli ve 14:00 na hřišti v Poličce.

2. LIGA - semifinále

Chlumec x Česká Třebová 0:2

Hráči lokomotivy si do domácího prostředí odvážejí z Chlumce dva mečboly a mají finále na dosah. Jenže poslední krok bývá vždy nejtěžší a o to těžší to je, když proti vám stojí vrtačky. Chlumečtí jsou na pokraji vyřazení, a tak do České Třebové pojedou s cílem vrátit sérii zpátky do Chlumce. Využije lokomotiva dva mečboly, nebo se Chlumci povede odvrátit vyřazení? Vše se dozvíme již v sobotu, popřípadě neděli v České Třebové.

3.SF: SOBOTA 14:00 TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ vs. HBC CHLUMEC NAD CIDLINOU

př. 4. SF: NEDĚLE 11:00 TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ vs. HBC CHLUMEC NAD CIDLINOU

př. 5. SF: STŘEDA 10:00 HBC CHLUMEC NAD CIDLINOU vs. TJ LOKOMOTIVA ČESKÁ TŘEBOVÁ


HC Jestřábi Přelouč - HBC Pardubice C – řeší LK

Semifinálová série mezi Jestřáby a Pardubicemi byla přerušena. Ligová komise byla nucena kontumovat týmu HBC Pardubice celkem 4 utkání, za což byl celek vyloučen ze soutěže. Veškeré podrobnosti jsou uvedeny v rozhodnutí LK č. 6, umístěném i na webu regionu.


Regionální liga - FINÁLE

„Delta si své dva cíle již splnila, teď chce ještě titul!

Tým Ježku bude chtít být v sérii ten chytřejší tým.“

Jeden z nejtradičnějších účastníků závěrečných bojů Delta, si svoji účast ve finále musela vybojovat od čtvrtfinálových bojů. V těch se borci s plachetnicí na hrudi, dokázali popasovat s houževnatým soupeřem z České Třebové. V semifinále narazili na sršně ze Svitav, se kterými sehráli čtyři vyrovnané partie, ve kterých nakonec byli šťastnějším mužstvem a mohli tak slavit postup do finále. Jejich finálový soupeř B tým Ježků, je asi největším překvapením letošního ročníku. Ježci také museli projít čtvrtfinále, kde suverénně přejel tým Opatovic. V semifinále je čekal vítěz základní části, který první porážku okusil až ve vzájemných zápasech s Ježky a to hned 3x v řadě.

Čekají nás tudíž jistě zajímavé zápasy, plné gólů, emocí a napětí. A co od finálové série očekávají jednotliví účastníci?

„Na finálové zápasy se velmi těšíme a také na skvělou diváckou kulisu. Co se týká zápasů, tak je nám jasné, že proti nám bude stát úplně jiný tým, než proti kterému jsme hráli v základní části. Díky tomu nejsme favoritem série a proto půjdeme zápas od zápasu s pokorou a vědomím, že můžeme Ježky překvapit. První dva cíle této sezóny jsme již splnily a to bylo poskládat zase tým po tak dlouhé pauze a s ohledem na náš věkový průměr. Druhý cíl byl dostat se do finále. Kvalita ligy je velmi vysoká, mládí a progres týmů jako Prachovice či Svitavy jsou krásným příkladem, takže pro nás veliký úspěch. Teď je na řadě poprat se o třetí a nejdůležitější cíl a to ligu vyhrát.“ – zní z kabiny Delty Pardubice.

„Na finále se těšíme. Několik let se "B" tým Ježků absolutně nezaměřoval na výsledek, tak bylo již na čase taky o sobě dát trochu vědět. S Deltou očekávám vyrovnanou sérii. Naší výhodou může být těžká série s Prachovicemi, která nás na poslední fázi dostatečně připravila. Finále se asi v takovým tempu hrát nebude, bude to víc o chytrosti než o běhání. Tak snad budeme my ty chytřejší.“ – říká s úsměvem Martin Čejgl z Heřmanova Městce.

1.F: SOBOTA 10:00 DELTA PARDUBICE vs. JEŽCI HEŘMANŮV MĚSTEC „B“

2.F: NEDĚLE 10:00 DELTA PARDUBICE vs. JEŽCI HEŘMANŮV MĚSTEC „B“


NEDĚLE

Mladší žáci

Polabiny, Letohrad a Heřmanův Městec uvidí v neděli zápasy přeboru mladších žáků. V Letohradu se přestaví kromě domácích jelenů také Svítkov, Hradec Králové a modrý tým HBC Pardubice. V aréně Ježkárna se Ježci střetnou s Poličkou. V Polabinách se pak proti sobě postaví celky Jestřábů, Ježků, Poličky a domácího bílého týmu HBC Pardubice.

Extraliga dorostu

Dorostenecká soutěž se blíží ke konci základní části. V předposledním kole se přestaví doma dva regionální celky. V 11:00 se rozhoří duel Ježků a HbK Kyjov. Svitavy ve 14:00 vyzvou souseda v tabulce, Hodonín. Svítkov jede bojovat do Karviné, Pardubice zajíždí do Poruby.