Vyšší ligy

Všichni vědí, co chceme a jdeme si za tím, hlásí posila Kert Parku Matěj Štefka

HC Kert Park bude útočit na 6. titul v řadě. Pražané nenechali nic náhodě a doplnili svou soupisku o zvučná jména. Jedním z nich je Matěj Štefka! Poličský forvard, který vystřelil zlaté medaile českým juniorům v roce 2018! Jak tento borec vidí i prvoligovou sezónu?

Matěji, v letošní sezóně jste oblékl nový extraligový dres, co Vás do Kert Parku po předchozí štaci v Letohradu přivedlo?

Domluvili jsme se s panem trenérem Kunou, že zkusíme vzájemnou spolupráci. Po pár telefonátech jsem začal trénovat a následně odehrál několik zápasů.

S Pražany si nevedete špatně. Máte na kontě tři výhry a jednu prohru. Porazil vás Letohrad 7:4. Co se v tom zápase stalo, že jste Jelenům podlehli?

Musím říct, že kluky z Letohradu znám a je to parta běhavých mladých borců. Vynutili si přesilovky a v nich nás potrestali. Zejména Michal Macháček a Honza Bečka nás hodně trápili. Není divu, jsou to i na svůj hodně mladý věk už zkušení a šikovní hráči.

Matěj Štefka (vlevo) zažil proti Letohradu zajímavý zápas. Nastoupil proti němu pár měsíců poté, co mu pomohl v předchozí sezóně do play off! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Polička? Chceme vyhrát všechno, na co budeme stačit

Ve středu na Lužinách přivítáte Pardubice, ve kterých jste také v minulosti působil. Jak se na zápas těšíte?

Musím říct, že se moc těším. Baví mě s novými spoluhráči každý zápas, a i když to se mnou nemají jednoduché, jsou to super kluci. Kdykoli můžu přijít a zahrát si s nimi, mám radost. V Pardubicích mám několik kamarádů, takže je to pro mě vždy speciální.

Věrný jste však své mateřské Kometě. S ní jste v říjnu odehráli pouze 1 zápas. Nebude to mít negativní dopad na další zápasy v podzimní části?

Co se týče Komety, tak oni mi volali. Řešili jsme to 3 nebo 4 hodiny a pak jsme se dohodli, že to nebude mít negativní vliv, protože se tvrdé jádro (Filip Štefka, Jiří Tobiáš, Ondřej Tobiáš, Karel Geba, Láďa Havlík, Šejba - trenér Pavel Štefka, Pepa Hejtmánek a další) shodlo na tom, že jsme mašina a můžeme hrát vyrovnaně s každým.

Jaké cíle máte nastavené pro tuto sezónu? U Kert Parku je to asi jasné, ale co Polička?

Vyjádřím se spíše ke Kometě. My máme několik cílů, z nichž řada je nepublikovatelných a ta druhá polovina je vyhrát všechno, na co budeme stačit.

Na Kertu panuje dobrá atmosféra, čeká se však na ustálení sestavy

1. Liga se ve Vaší skupině rozjela tak napůl. Avšak ve druhé divizi vládne Blatná. Sledujete dění na druhé straně republiky? A co říkáte na rozjeté Ježky?

Určitě sledujeme dění na druhé straně, ale dokud nedojde ke konfrontaci západu s východem, je to pro nás rébus. Rozjetí Ježci v naší divizi jsou určitě problém a my ho budeme řešit v pátek před zápasem. Uděláme si nejdříve řadu taktických schůzí a po nich uvidíme, s čím na nás vyrukují. Dopředu říkám, že to bude bitva, až se potkáme.

Jaká panuje atmosféra v obou klubech, kde působíte? Čerstvě jste dodělal bakalářský titul, co Vás to v Poličce stálo?

Myslím, že na Kertu panuje dobrá atmosféra. Kluci se chtějí posouvat a čeká se také na ustálení sestavy. Řekl bych, že všichni vědí, co chceme a jdeme si za tím. V Kometě panuje velmi bojovná atmosféra. Akorát všichni vnímáme, že už dlouho nebyl sud, což je zčásti moje vina. (smích)

Jak jste ladil formu na 1. Ligu? Můžeme se těšit na Vaši klasickou roli střelce?

Žádnou roli střelce nemám. Potvrdím však, že jsem výrazně ladil formu, stejně jako moji spoluhráči (smích), a doufejme, že se opět můžeme těšit na tradičně velké kousky od všech hráčů a poté i na hřišti.