Vyšší ligy

Plníme předsezónní plán. Na jaře chceme zabojovat o nejlepší čtyřku, říká svítkovský Martin Korbel

Svítkovští Stars patří k největším překvapením letošní hokejbalové sezóny. Úvod dokonce ukázal, kam až dokáží svěřenci trenéra Kopečného letos mířit. . Martin Korbel zaznamenal na podzim první branku v Extralize ve své dosavadní kariéře. Svítkovský zadák přiblížil nejen pocity z podzimní části.

Plníme předsezónní plán a naše výkony se zlepšují každým zápasem

Po podzimu je Svítkov na 6. místě v tabulce Extraligy. Spokojenost?

Určitě ano. Plníme předsezónní plán a naše výkony se zlepšují každým zápasem. Stále je ale před námi ještě hodně dlouhá cesta. Jsme teprve na začátku.

Mohlo být ale mnohem veseleji. Po úvodu sezóny to vypadalo ještě lépe. Co se stalo ve druhé polovině podzimní části, kdy Svítkov začal ztrácet body?

Abyste mohli něco vyhrát, musíte také prohrát. Přestože jsme zápasy proti Hostivaři nebo Dobřanům papírově měli zvládnout, ne vždy si všechno sedne tak, jak má. Připsal bych to na vrub naší nezkušenosti. Máme neuvěřitelně mladý tým. Dobré víno také neuzraje za měsíc.

Letos Svítkov dokázal obrat o body týmy jako je Kert Park, HBC Pardubice či Kladno. Čím si vysvětluješ tak vydařený vstup Svítkova do Extraligy?

Řekl bych, že největší rozdíl dělá předzápasová příprava, která je špičková a následně přináší své ovoce i v zápasech. Dalším aspektem je rozhodně chuť a nadšení, které nás v zápasech motivuje k lepším výkonům. Přestože jak s Kertem, tak s Kladnem jsme zápasy nakonec nezvládli, právě tyhle zkušenosti nás posunou směrem dopředu.

Autor fotky: Štefan Havran. Martin Korbel patří k stálicím zadních řad Svítkova. 

Tak vždycky je co zlepšovat a nechci asi vypichovat žádnou konkrétní nedokonalost

Ty jsi v utkání proti Plzni vstřelil svoji premiérovou branku v Extralize mužů. Jak drahé to bylo do týmové kasičky?

Drahý bude hlavně tento rozhovor (směje se). Já jsem jenom plnil svoji práci. Adam Korec mi to krásně nalil na první a já propálil všechno, co mi stálo v cestě. Mnohem větší radost mám ale ze tří bodů do tabulky.

Prozraď, s čím ve Svítkově nejste po podzimní části spokojeni a co chcete do jara zlepšit?

Tak vždycky je co zlepšovat a nechci asi vypichovat žádnou konkrétní nedokonalost, protože celkově náš herní projev mnohdy není podle našich představ. Ale trénink, co trénink na něm konzistentně pracujeme. Na jaře budeme zase o kus dál.

Co naopak považuješ za nejsilnější stránku týmu? Na čem můžete na jaře stavět?

Těžké hodnotit, každá lajna má na hřišti svoje úlohy, ale stavebním kamenem je určitě týmovost. Pokud jdeme do zápasu s dobře nastavenou hlavou, daří se nám podávat optimální výkony. Naší velkou výhodou je pak domácí hřiště, kde se nám daří střelecky a zároveň nedostáváme mnoho gólů, plníme taktiku a po zásluze bodujeme.

Jaké jsou ambice Svítkova pro jarní část sezóny?

Už před sezónou jsme si stanovili jasný cíl a tím je nadále play-off. Rozhodně chceme zabojovat zpět o první čtyřku a poprat se s těmi nejlepšími o nejlepší výchozí pozici. Všechno však ukáže až poctivá zimní příprava a první jarní zápasy.

Máš také nějaké osobní ambice pro tuto sezónu?

Nerad stavím osobní ambice před ty týmové, ale mým cílem je samozřejmě světový šampionát v Liberci, kam bych se rád podíval i se spoluhráči z týmu. Teď je před námi první letošní kemp a já udělám všechno pro to, abych si v závěrečné nominaci přečetl své jméno.