Vyšší ligy

Když jsem na hřišti, nechce se mi moc střídat, směje se Ondřej Tobiáš

Poličská Kometa je po podzimní části na 2. místě v tabulce 1. Ligy. Na jaře ji však ještě čekají dohrát dva zápasy, které se na podzim odložily. Jedním z nejmladších, a zároveň nejšikovnějších hráčů týmu je Ondřej Tobiáš, jenž na podzim nasbíral 14 kanadských bodů. Jak hodnotí podzimní část 1. Ligy?

Řekl bych, že největší radost jsme měli po zápase v Brně

Po podzimní části sezóny jste na druhém místě tabulky 1. Ligy. Panuje v Poličce spokojenost?

Spokojenost v týmu určitě je, obzvlášť po minulém podzimu, který se nám vůbec nepovedl. I přesto nás ztráta některých bodů trochu mrzí. Byly to zápasy, které jsme mohli vyhrát.

Odehráli jste ale pouze 9 zápasů. Co za tím stojí?

Dva zápasy byly odložené, protože soupeř neměl dostatek hráčů, což v 1. Lize není nic neobvyklého.

Které utkání Poličky bylo z tvého pohledu nejvydařenější a proč?

Těžko říct, které bylo to úplně nejpovedenějších. Odehráli jsme více kvalitních zápasů. Řekl bych ale, že největší radost jsme měli po bojovném zápase v Brně. O vítězství jsme totiž rozhodli 2 vteřiny před koncem třetí třetiny.

Ondřej Tobiáš vyrost do tahouna Komety! Udrží si formu i přes zimu? Zdroj fotky: SK Kometa Polička.

Vzhledem k tomu, že v podstatě netrénujeme, tak se musíme spoléhat na kvalitu jednotlivců

Co se vám na podzim nedařilo a co tedy chcete do jara zlepšit?

Náš největší problém je v zakončení. Šancí si dokážeme vytvořit dost, ale dostat míček za gólmana je pro nás větší trápení, než bychom asi chtěli.

Na čem naopak můžete stavět? Co bylo vaší největší zbraní?

Vzhledem k tomu, že v podstatě netrénujeme, tak se musíme spoléhat na kvalitu jednotlivců. Ta je v našem týmu podle mě vysoká.

Jsi nejproduktivnějším hráčem svého týmu (5+9). Co na to říkáš?

Mám z toho radost, ale dokud se bude vyhrávat, tak mi to bude asi jedno. Řekl bych, že je to tím, že jsem hodně často na hřišti. Ne, že by mi trenér tolik věřil, ale popravdě se mi nechce moc střídat (směje se).

S jakými ambicemi půjdete do druhé poloviny sezóny?

Určitě chceme dále vyhrávat a vytvořit si co nejlepší pozici do nadstavby. Nejdůležitější je ale pro nás play-off. V něm bychom chtěli zase po nějaké době dokráčet pro titul a pak to samozřejmě skromně oslavit.