Vyšší ligy

Matyáš Bláha: Zkusíme se prokousat do první čtyřky kvůli lepší pozici v play-off

Svítkovští Stars si o minulém víkendu zajistili účast v play-off. V napínavém duelu totiž na domácí půdě přetlačili pražskou Hostivař poměrem 3:2. Nejvýraznější postavou utkání byl svítkovský Matyáš Bláha, který byl u všech gólů Východočechů.

Nejen v kabině, ale i v celém klubu panuje spokojenost

Minulý víkend si Svítkov definitivně zajistil účast v play-off. Je tedy už teď ve Svítkově s touto sezónou spokojenost?

Nejen v kabině, ale i v celém klubu panuje spokojenost, protože i pro ty mladší kluky je skvělé, že se v jejich klubu bude hrát i nadále nejvyšší soutěž a nemusí za extraligou do jiných týmů. Každopádně sezóna ještě není u konce a my se budeme snažit udělat pro Svítkov co nejlepší možný výsledek.

V dramatickém duelu jste minulou sobotu přetlačili pražskou Hostivař poměrem 3:2. Jaký to byl duel?

Duel byl velice vyrovnaný. Rozhodující byl asi gól na 3:1, po kterém jsme se trochu uklidnili. Ve 3. třetině jsme si mohli jen pohlídat slibné vedení. Hostivař si závěr zápasu zkomplikovala zbytečnými fauly, a my jsme tak v posledních minutách nemuseli čelit jejich tlaku.

Co nakonec rozhodlo o vítězství Stars?

Rozhodovalo více aspektů. Od zlepšeného vstupu do zápasu, který jsme zatím na jaře neměli vůbec dobrý, až po ubráněná oslabení, která si držíme celou sezónu nad 90%.

Ty jsi byl v tomto utkání u všech branek Svítkova (2+1). Jak drahé to bylo do klubové kasičky?

V zápase se mi dost zadařilo. Řekl bych, že to byl první jarní zápas, ve kterém jsem byl se svým bodovým přínosem spokojený. Před prvním gólem skvěle podržel míček v rohu Ondra Waber, pak nahrál Burymu (Tomáš Bureš, pozn. red.), který mě krásně přes hráče našel na modré čáře, kde jsem byl úplně sám. Druhý gól mi nádherně připravil Kašči (Sebastian Kaščák), který prošel celé hřiště a našel mě přihrávkou do prázdné brány. Ty góly jsou jen odrazem skvělé práce mých spoluhráčů. Pokutu jsem za ten zápas od pokladníka nedostal, ale věřím že mi to osolí za rozhovor.

Matyáš Bláha se Svítkovem udělá vše pro to, aby Východočeši začínali play off na domácím hřišti. Autor fotky: Štefan Havran.

Do posledních zápasů půjdeme určitě naplno a zkusíme se ještě prokousat do první čtyřky

Do konce základní části vás čekají ještě 3 utkání. Chcete v nich spíše pošetřit síly na play-off, nebo do nich půjdete znovu naplno?

Do posledních zápasů půjdeme určitě naplno a zkusíme se ještě prokousat do první čtyřky kvůli výhodnější pozici do play-off.

Sledujete tabulku? Máte třeba vyhlídnutého soupeře pro blížící se play-off?

Tabulku sledujeme. Žádného soupeře úplně vyhlídnutého nemáme, ale myslím si, že série proti Pardubicím by byla velice zajímavá.

Další zápas odehrajete na půdě Ústí nad Labem. Jaký tam očekáváš duel?

Zápas s Ústím nad Labem bude určitě vyrovnaný. Budeme hrát o důležité body do tabulky, takže se na tento zápas moc těším.

Víte, na co si dát u tohoto týmu pozor?

Myslím si, že největší zbraní Ústí bude domácí prostředí. Věřím ale, že se na zápas dobře připravíme a odvezeme si všechny tři body.